KLART: Svenske Badou Jack utmanar om ny världstitel

🇸🇪 Lämnade ifrån sig WBA-titeln efter Mayweather vs. McGregor-galan 🏆 Ställs nu mot WBC-mästaren i Kanada

Nyligen höll Showtime Boxing en presskonferens där schemat för den första halvan av 2018 avslöjades. Där blev det bland annat officiellt att den USA-baserade svensken Badou Jack, tvåfaldig boxningsvärldsmästare, får chansen att utmana om ett en tredje världstitel i maj.

34-åringen, som tränar på Mayweather Boxing Club i Las Vegas, kommer nämligen ställas mot den lätta tungviktsmästaren i WBC, Adonis Stevenson, i slutet av våren.

Vann sin andra världstitel på Mayweather vs. McGregor-galan

Jack (22-1-2 boxning) har tidigare varit mästare i WBC – men då i supermellanvikt. Därefter valde han att lämna ifrån sig det bältet för att istället kliva upp till lätt tungvikt, varpå han ställdes mot den dåvarande WBA-mästaren Nathan Cleverly på den stora Mayweather vs. McGregor-galan i augusti förra året. “The Ripper” kunde dominera Cleverly fullständigt – innan titelvinsten slutligen var ett faktum via teknisk knockout i den femte ronden.

LÄS MER: Svenske Badou Jack dominerar – vinner världstiteln via TKO!

Med segern återvände Jack till vinstkolumnen efter en kontroversiell oavgjord titelmatch mot James DeGale och han har nu vunnit sex av sina senaste sju matcher. Istället för att försvara det nyvunna WBA-bältet mot interimmästaren Dmitry Bivol, valde svensken dock att återigen avsäga sig titeln. “Vi har något mycket större att se fram emot till nästkommande match,” sa agenten Andreas Arash Naderi då, varpå ryktena snabbt var igång om en potentiell match mot Stevenson som alltså nu är bokad och klar.

3 time!

A post shared by Badou Jack "The Ripper" (@badoujack) on

40 år – men har fortfarande gott om krut i nävarna

Stevenson (29-1 boxning) kommer in i matchen med hela 16 raka vinster – varav åtta framgångsrika försvar av WBC:s världstitel. Den 40-årige kanadensaren, som har säkrat 80 procent av sina segrar via knockout, försvarade senast bältet mot Andrzej Fonfara – en match som han avslutade via teknisk knockout i den andra ronden.

Stevenson vs. Jack kommer äga rum i Kanada den 19 maj. Vart i Kanada är ännu oklart.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BoxningSenaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.