Gunnar "Gunni" Nelson. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Äntligen bekräftat: Gunnar Nelson möter Neil Magny under UFC Liverpool

✅Magny är #9-rankad med Nelson är #13 ✅Matchkortet börjar ta form ✅Sverige är representerat

Det står nu klart att den isländska welterviktaren Gunnar Nelson kommer att ryka ihop med #9-rankade Neil Magny under UFC Liverpool den 27 maj, det kunde UFC själva bekräfta till MMAnytt.

Den #13-rankade Nelson har väntat tålmodigt på en fight då han förgäves försökt att få till en match mot Darren “The Gorilla” Till som kommer att slåss i huvudmatchen. Även om det ännu inte är officiellt så säger källor till MMAnytt att vi med största sannolikhet kommer att få se engelsmannen Till ta sig an #1-rankade Stephen “Wonderboy” Thompson.

Nelson kommer i sin tur att försöka återvända till vinstkolumen efter en förödande och kontroversiell KO-förlust mot Santiago Ponzinibbio i juli. Förlusten bröt islänningens vinstsvit på två raka submission-vinster.

Magny kommer från en imponerande vinst mot Carlos Condit i slutet av 2017 då han tog hem en enhällig domslutsvinst över den före detta titelutmanaren. Magny är nu 2-2 i sina fyra senaste matcher då han även besegrade den före detta mästaren Johny Hendricks via domslut. Hans två förluster kom via avslut mot Lorenz Larkin och Rafael dos Anjos.

Relaterat:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]