UFC Liverpool: Fem fighters UFC borde signa inför UFC Fight Night 130

Staden Liverpool är full av talanger i UFC-kaliber som skulle passa perfekt för UFC-kortet i maj där Darren Till är huvudattraktion

I början av sommaren kommer UFC att för första gången åka till staden Liverpool – självklart med Liverpool-sonen Darren Till som dragkort.

Galan som har fått namnet UFC Fight Night 130 går av stapeln om tio veckor och det finns ännu många platser lediga på kortet. Nedan följer fem fighters som UFC borde rekrytera inför deras första resa till Liverpool.

(Photo: Dolly Clew/Cage Warriors)

#1 – Molly “Meatball” McCann (7-1)

Cage Warriors flugviktsmästarinna Molly McCann fick Echo Arena att explodera för ett par veckor sedan när hon besegrade Bryony Tyrell och därmed vann sin första världsmästartitel någonsin. McCann har nu sex vinster i rad och har visat att hon är ett namn att räkna med i divisionen.

UFC:s flugviktsdivision behöver alla talanger de kan få tag på och McCann är ett praktexempel på just det – att sedan se henne debutera på hemmaplan i Echo Arena vore perfekt.


 

(Photo: Paddy Pimblett at Cage Warriors 75 by Dolly Clew)

#2 – Paddy “The Baddy” Pimblett (14-2)

Kan UFC verkligen anordna ett event i Liverpool utan Paddy Pimblett? Förmodligen kan de det, men vill de få ut maximalt av första galan i Liverpool så måste “The Baddy” vara inblandad. Alla som någonsin varit på Cage Warriors i Echo Arena och sett Pimblett fightas vet att atmosfären där är något alldeles unikt.

Med hans vinst via flying armbar för fyra veckor sedan på Cage Warriors 90, visar Pimblett att han fortsätter utvecklas och det skulle vara roligt att se honom testa sina färdigheter i UFC.

Det kan bli intressant att se vilken nivå Pimblett kan nå under UFC:s starka strålkastarljus.


 

(Photo: Jamie Lee Smith/DN4 Photography)

#3 – Brendan Loughnane (15-3 MMA, 0-1 UFC)

Om man talar om Pimblett så är Brendan Lougnanes namn inte mer än ett andetag bort. Han kanske inte har samma passionerade publik som Pimblett men han förtjänar en andra chans i UFC. Efter förlusten mot Mike Wilkinson 2012 har Loughnane vunnit tio av sina tolv senaste matcher – där han bland annat fick revansch på just Wilkinson. Värt att notera är att de två förlusterna kom på delat domslut mot Tom Duquesnoy och Pat Healy.

Får man vara så fräck att agera match maker för galan vore ju en match mellan rivalerna Loughnane och Pimblett ett riktigt bra val – men framför allt borde Loughnane vara med på kortet i någon kapacitet.


 

(Photo: DN4 Photography / Jamie Lee Smith)

#4 – Mike Grundy (11-1)

Darren Tills lagkamrat Mike Grundy har fått mycket uppmärksamhet i brittisk media på senare tid, speciellt när det talades om en ersättare på kort varsel för UFC London nu i helgen. Att vara träningskamrat med Till är anledning nog att få en chans i UFC, men Grundy är dessutom bronsmedaljör i brottning i Commonwealth Games och har vunnit sina åtta senaste matcher i organisationer runt om i världen.


 

(Photo: Dolly Clew/Cage Warriors)

#5 – Chris Fishgold (17-1)

Fishgold är nog den fighter på listan som är mest förtjänt av ett UFC-kontrakt – men han är också den tystaste. Liverpool-sonen är den regerande lättviktsmästaren i Cage Warriors och har vunnit sju raka matcher sedan 2015.

Fishgold sitter just nu på sidlinjen och funderar på sitt nästa drag – då han enligt rapporter har många erbjudanden på bordet. Om UFC letar efter ett namnkunnigt hemmanamn att lägga till på matchkortet i Liverpool – måste Fishgold stå högt upp på listan.

Kolla in vår vår YouTube-kanal för fler intervjuer och glöm inte att prenumerera

Denna artikel publicerades först på MMAnytt.com av Jim Edwards.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem är det hetaste framtidsnamnet i MMA-Sveriges just nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...