Framtidshoppet “Vinnie 2Gunz”: “Mitt mål är att bli världsmästare”

Johannes "Vinnie 2Gunz" Vinasco är en lovande boxningstalang från Kista, skolad i Tensta Boxningsklubb.

Vi möts på en parkering utanför högstadieskolan i Kista där vi båda pluggade för länge sedan. Johannes “Vinnie 2Gunz” Vinasco och hans bror kliver ur bilen med ett stort leende. Johannes kom precis tillbaka från sin femte proffsmatch i boxning. Han gjorde sin debut i december 2015 och har sedan debuten gått ytterligare fyra matcher. Med sig har han en Team Vinasco-tröja som han tagit med från Örebro.

Senaste matchen gick Johannes på Fight Life Promotions fjärde event där han mötte Anatoli Lyubenov, 27, från Bulgarien. Redan från start kunde man se att “Vinnie 2Gunz” var i mycket bättre form än sin motståndare, med fin huvudrörelse och kraftfulla kroppsslag. Bulgaren överlevde en nedslagning i första ronden, men i rond två bröt domaren och Johannes Vinasco stod som vinnare i sin femte proffsmatch. Detta var hans tredje vinst via T/KO.

Johannes “2Gunz” Vinasco – Foto: Fightlife

Som ung hade Johannes mycket energi men svårt att hitta något att lägga energin på. Det ledde ofta till att han hittade på hyss och ibland kom det arga grannar och plingade på dörren hemma i radhuset i Kista.

Han har samtidigt alltid varit väldigt orädd och anmälde sig efter bara en enda grappling-träning till en turnering i Norrköping samma vecka. Trots att han var nybörjare lyckades han samla på sig ett par vinster, något som på förhand kändes orimligt.

Han gillar att kasta in sig i hetluften och se vad han går för. När han senare hittade boxningen var det något som klickade. Han hade äntligen hittat något han brann för och ett positivt sätt att kanalisera all den energin han hade inombords.


“Mitt mål är att bli världsmästare och jag tänker inte sluta drömma om att nå toppen!”

– Johannes “Vinnie 2Gunz” Vinasco om målet med boxningen.


Grattis till din femte proffsvinst i boxning! Du har nu vunnit tre av fem via knockout. Vad tror du det beror på? Är det din stil, träning, mentalitet eller något annat?

 – Tack så mycket! Jag har blivit skolad av min tränare Tonton Semakala (17-1) som har en väldigt bra stil för proffsboxning. I match så gäller det att ligga på, se till att skära av ringen och vara bestämd i slagen.

Du såg ut att vara i bättre form än din motståndare, bantar du mycket för att klara viktktgränsen?

 – Jag är strikt med vad jag äter och tränar alltid hårt. Är man disciplinerad behöver man inte ta ut sig genom att banta. Inför en match kanske jag bantar ner mig 3-4 kilo.

Johannes Vinasco – Foto: Fightlife

Du har tidigare tävlat som amatör. Hur många matcher gick du som amatör och hur gick det?

Jag gick mellan 35 och 40 amatörmatcher men kände inte riktigt att jag trivdes. Nu när jag tävlar som proffs känner jag att jag gör det jag är skapad att göra!

Har du tävlat i några andra kampsporter?

 – Jag tränade MMA och BJJ förut och jag har tävlat i båda. I MMA har jag ett amatör-record på 2-2 och jag representerade Pancrase Gym i Stockholm. Min kärlek till stående fighting syntes tydligt i mina MMA-matcher.

– Jag tränade BJJ med Gi och det tvingade mig att använda min fantasi mer.

Johannes Vinasco – Foto: Fightlife

Vem inspirerade dig att börja med boxning?

 – Min storebror Andretti har alltid varit min idrottsförebild och det var också han som skickade mig till Tensta Boxningsklubb för att förbättra mitt stående game, men jag fastnade där och det kändes som att man blev del av en familj när man kom dit.

Har du någon förebild som du försöker bygga din stil utifrån?

 – Jag tittar väldigt mycket på Saul “Canelo” Alvarez boxning, han har grym teknik och en rolig stil. Frankie Edgar är min favorit i MMA. Älskar hans krigarhjärta och hans otroliga rörelsemönster. Han har väldigt fin boxning för att vara en MMA-fighter.

Johannes Vinasco – Foto: Fightlife

Hur ser framtiden ut? Några matcher på G?

 – Vi får se var och när jag går min nästa match, det enda jag vet är att det kommer vara sex ronder. Att fixa match och så bryr jag mig inte om, det får min manager och tränare sköta. Mitt fokus ligger på att hålla mig i form och jag är alltid redo för en fight!

Är målet att kunna leva på boxningen?

 – Ja, jag vill kunna leva på boxningen. Mitt mål är att bli världsmästare och jag kommer aldrig sluta drömma om att nå toppen!

Tack för intervjun och lycka till i framtiden!

 – Jag vill tacka mina sponsorer Betteryou och Kruthseries, mina tränare Tonton Semakala, Kamran Kabinejad, Coach Crisse och alla vänner och familjemedlemmar som stöttar mig 24/7.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]