Allstars-fighter knivmördad – blev 30 år: “Ringde mig häromdagen”

✔ Skulle precis flytta till Sverige på heltid ✔ MMA-världen sörjer: "Kan inte tro det"

Den Londonbaserade MMA-fightern Jahreau Shepherd, som representerar Stockholmsklubben Allstars Training Center, har tragiskt nog gått bort vid endast 30 års ålder.

BBC rapporterar samtidigt att en 30-årig man mördats i Kennington under lördagskvällen. Även om Shepherd inte identifieras i artikeln, så är det enligt uppgifter han som är mordoffret i vad polisen beskriver som en “vidrig attack”.

Shepherd hittades knivhuggen när polisen anlände, och avled på brottsplatsen.

Som MMA-fighter gick Shepherd under smeknamnet “Nightmare”. Han tävlade i weltervikt, hade ett professionellt matchfacit på 6-2 med fyra raka segrar och vann bland annat en match i topporganisationen Bellator MMA. I sin sista fight i februari kammade han hem titelbältet i den brittiska MMA-organisationen Contenders.

“Alla på Contenders är helt förkrossade över att höra om Jahreau Shepherds död,” skriver Contenders i ett uttalande och fortsätter:

“Jay, vår welterviktsmästare, var riktigt talangfull och härlig att vara omkring, han hade en stor personlighet med ett brett leende och ett skratt som lätt smittade av sig.

I buren var han på väg mot toppen – en mästare i tre olika organisationer med krut i nävarna och ett krigarhjärta.

Våra tankar går till hela hans familj och alla hans vänner i den här mörka tiden.

Vila i frid, champ.”

Jahreau Shepherd skulle flytta till Sverige: “Så jäkla ledsen”

En som reagerar starkt på nyheten om Shepherds död är Majdi Shammas, delägare på Allstars Training Center och manager åt flera fighters.

– Jag kan inte tro det, jag är så jäkla ledsen över det här. Vad är det som händer i den här galna världen? frågar sig en uppgiven Majdi Shammas när MMAnytt når honom.

– Jahreau ringde mig bara häromdagen – han skulle precis flytta till Sverige och träna hos oss på heltid. Han var en otroligt fin person med stor potential, fortsätter Shammas.

Här poserar Jahreau Shepherd för bilder med de svenska UFC-stjärnorna Ilir Latifi (till vänster) och Alexander “The Mauler” Gustafsson (till höger) på Allstars Training Center. Foto via Jahreau Shepherd/Facebook

Jahreau Shepherd (längst upp till vänster) efter ett träningspass med den svenske MMA-ikonen Reza “Mad Dog” Madadi, MMA-världsmästaren Irman Smajic och flera andra på Allstars Training Center. Foto via Jahreau Shepherd/Facebook

Shepherds sociala medier svämmas just nu över av inlägg från bekanta som uttrycker sin sorg. Flera betonar vilken fin person han var, som stöttade sina vänner, spred glädje i vardagen och peppade sina träningskamrater i klubblokalen.

Flera MMA-profiler reagerar också på det tragiska dödsfallet, bland annat den tidigare MMAnytt-reportern Jim Edwards som kallar det för “otroligt sorgliga nyheter”.

Jahreau Shepherd hade en match på gång på en av de kommande BRAVE CF-galorna i Sverige, enligt uppgifter till MMAnytt.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara