Ny svensk MMA-organisation siktar högt: “Vi gör något helt unikt”

🎦 VIDEO+TEXT ✅ AK Fighting Championship håller sin första gala i Örebro ✅ Unikt koncept - med ett enda mål i sikte ✅ Arrangören: "Något utöver det vanliga"

Den 29 september är det dags för en ny svensk MMA-organisation att debutera i Conventum i Örebro. Organisationen går under namnet AK Fighting Championship och bakom arrangemanget står företaget AK Event & PR, som samarbetar med den ideella kampsportsföreningen Akademi Nord inför den kommande galan.

Konceptet bakom AK Fighting Championship är unikt av sitt slag. Organisationen fokuserar helhjärtat på MMA klass-A, med målet att rikta strålkastarna mot alla högklassiga fighters som ännu inte har tagit klivet över till proffs. Tanken är att jobba tillsammans med olika ideella föreningar för att dels ge deras fighters en stor och proffsig plattform att visa upp sig på, samtidigt som man också återinvesterar en del av vinsten i klubbverksamheterna.

 – Vi gör något helt unikt för att lyfta svensk MMA genom att rikta fokuset mot alla duktiga A-klassfighters och ge dem en såhär stor plattform att synas på. MMA är min största passion i livet och därför känns det extremt kul att nu arrangera AK Fighting Championship 1, som kommer att bli den största A-klassgalan någonsin här i Sverige. Alla som fightas på den här galan har som mål att bli proffs och fightas i stora organisationer i framtiden. Vi ger dem förutsättningarna till att nå dit, säger Alexander Khalaf från AK Event & PR till MMAnytt.

Biljettförsäljningen ser enligt Khalaf mycket bra ut och galan kommer dessutom att sändas live online via pay-per-view. Kan man inte ta sig till Conventum för att uppleva eventet på plats, så kan man istället köpa PPV för 99 kronor och njuta av en högklassig livesändning med flera kameravinklar, slow motion-repriser och expertkommentatorer.

 – Folk kan förvänta sig något utöver det vanliga, verkligen, säger han.

“Ska bli sjukt kul att visa upp vad MMA i den här stan egentligen handlar om”

Akademi Nord har flera fighters som kommer deltaga på galan och huvudtränaren Patrik Hjulström är väldigt taggad.

 – AK Event & PR kontaktade ju oss på Akademi Nord och gav oss en chans och en möjlighet att få vara medarrangörer till den första för den här organisationen, AK Fighting Championship. Och det är ju liksom en unik möjlighet för oss att få vara med på någonting så stort och det är också en ära att få ha den första galan för den här organisationen i Örebro. Så det är hur grymt som helst. Det är ju första gången det är en ren MMA-gala i Örebro och det ska bli sjukt kul att visa upp vad MMA i den här stan egentligen handlar om. Vi har varit med i några olika sammanhang tidigare men det här blir en helt annan grej, speciellt när det är på Conventum också, förklarar Hjulström.

I huvudmatchen får vi se ett mellanviktsmöte där hemmafightern Addis Saljevic, svensk mästare i MMA klass-B, ställs mot A-klassens SM-trea Nabil “Nabbe” Malki.

 – Jag kommer gå in där och ge allt vad jag kan. Jag kommer gå in som ett djur och det är på hemmaplan, det är det som betyder allt för mig. Det kommer vara så himla häftigt och så stort liksom, någonting som man drömt om, säger Saljevic.

Flera toppfighters från svenska MMA-landslaget

Det delade huvudeventet utgörs av ett fjäderviktsmöte där hemmaklubbens Hamid Sadid tar sig an landslagsfightern Hoger Salih, som efter detta kommer att representera Sverige på MMA-VM i mitten av november.

 – Det är skönt att komma och känna på en riktig gala. Jag tycker om showen, jag trivs där, säger Salih.

Med på startfältet finns också flera andra från det svenska MMA-landslaget. Vi kommer till exempel få se en kvinnlig flugviktsdrabbning mellan Millie Eriksson – som även hon kommer tävla på VM – samt Elin Öberg, som går sin sista A-klassmatch innan det är dags att kliva över till proffs.

Kanske mest spännande av allt är ett riktigt toppmöte i mellanvikt där Sveriges två VM-representanter i divisionen – Alexander Lindgren och Andreas Gustafsson Berg – värmer upp inför världsmästerskapen genom att fightas mot varandra.

 – De vill göra något extra och jag tror att det kommer bli en jävligt bra gala, säger Bellator-fightern Malin Hermansson från Akademi Nord, som också är sambo med Patrik Hjulström.

Följ AK Event & PR på Facebook och Instagram samt håll koll här på MMAnytt.se för allt inför AK Fighting Championship 1!


RELATERAT: Talangen redo för MMA-debut – utmanar stjärnskottet Adam Westlund


 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...