Talangen redo för MMA-debut - utmanar stjärnskottet Adam Westlund

"EN MATCH SOM HELA MMA-SVERIGE VILL SE" 🇸🇪Abdallah Habib är en av Sveriges främsta thaiboxare - men nu är det dags för talangen att ta nästa steg och göra sin MMA-debut!Abbe är inte intresserad av några lätta matcher. Tvärtom är 23-åringen beredd att gå upp en viktklass - för att möta den stigande stjärnan Adam Westlund i vad som skulle bli en riktigt spännande A-klassmatch.Den nya MMA-organisationen AK Fighting Championship jobbar nu på att boka Westlund vs. Habib till debutgalan i Örebro - gilla och dela om du vill se dem mötas den 29 september! 👊👊👊Läs mer här ➡️ http://bit.ly/AbbeHabib

Publicerat av MMAnytt.se Söndag 9 september 2018

Talangen redo för MMA-debut – utmanar stjärnskottet Adam Westlund

🎦 VIDEO+TEXT ✅ En av Sveriges främsta thaiboxare går över till MMA ✅ Redo att gå upp en viktklass - för att möta stigande stjärnan ✅ "En match som hela MMA-Sverige skulle vilja se"

Efter en framgångsrik karriär inom thaiboxning är talangen Abdallah “Abbe” Habib nu redo att gå över till MMA. 23-åringen – som bland annat har ett VM-brons och två SM-silver bakom sig – väntas debutera i en A-klassmatch på den nya MMA-galan AK Fighting Championship 1, som äger rum i Conventum i Örebro den 29 september.

Vem Habib kommer att möta är inte riktigt klart ännu. Men organisationen hoppas nu kunna få till ett lovande welterviktsmöte mellan honom och stjärnskottet Adam Westlund, 25. Detta efter att Habib sagt sig vara beredd att kliva upp en viktklass för att möta Westlumd, som har haft svårt att hitta villiga motståndare på sistone.

 – Jag har fått höra att Adam Westlund, som är en riktigt bra fighter, har haft problem med att hitta motstånd. Jag är villig att gå upp en viktklass, fightas i [77,1-kilosklassen] och ta min debut mot honom. Det skulle bli en rolig match för publiken, så jag hoppas att han är hel och villig att ta den matchen, säger Abdallah Habib.


Adam Westlund, tidigare landslagsfighter, gjorde senast en storslagen comebackFight Club Rush 3 i Västerås, där han gick segrande via teknisk knockout efter tre ronders krig. I MMAnytts stora reportage med Westlund inför matchen berättade han att det har varit svårt att hitta villiga motståndare den senaste tiden – vilket var en av anledningarna till hans ett och ett halvt år långa uppehåll. Väl tillbaka med en ny vinst i ryggen siktar Westlund nu på att hålla sig så aktiv som möjligt för att skaka av sig ringrosten och jobba ikapp tiden han varit borta från buren. Foto: Stefan Romare/MMAnytt


Uppgifter: Adam Westlund är intresserad – trots inbokad proffsdebut

Enligt källor till MMAnytt har även Westlund visat intresse för matchen – trots att han redan är klar för proffsdebutSuperior Challenge 18 i december. Westlund ådrog sig dock en handskada i samband med sin senaste match och enligt uppgifterna hänger allt på hur snabbt skadan läker.

Om Westlund vs. Habib bokas för AK Fighting Championship 1 så kan det mycket väl bli en av de mest spännande A-klassmatcherna på länge.

 – Det är en match som hela MMA-Sverige skulle vilja se, säger fightern och MMA-journalisten Daniel Schälander.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara