Dustin Poirier utmanar Khabib – får svar direkt

✅Knockade Eddie Alvarez i den andra ronden ✅ Sa i intervju med MMAnytt att han skulle få titelchans

Efter att ha knockat den tredjerankade lättviktaren i UFC har nu Dustin “The Diamond” Poirier (24-5) intagit en topposition i divisionen med sin seger över den forne UFC-mästaren Eddie Alvarez. Efter att nu ha slagit Alvarez, före detta lättviktsmästare Anthony Pettis samt den forne WSoF-mästaren Justin Gaethje valde Poirier at utmana den nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov – och fick svar via instagram.

I en intervju med MMAnytt berättade Poirier att han planerade att besegra Alvarez, få en matchbonus och sedan en titelchans – två utav de tre sakerna har redan skett.

RELATERAT: 

Nurmagomedovs första titelförsvar är i dagsläget oklart, men mycket talar för att ryssen försvarar sitt bälte mot den återvändande stjärnan Conor McGregor mot slutet av 2018.

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Då vill UFC boka Khabib vs. McGregor

Med tanke på dessa, i dagsläget obekräftade men sannolika uppgifterna lär inte Poirier få nästa titelchans. Detta öppnar för två möjligheter: att vänta på titelchans eller ta en ny match under tiden.

Förstarankade Tony Ferguson har återhämtat sig från en skada som hindrade honom att hoppa av titelmatch mot Nurmagomedov på UFC 223 – det hade även varit Poiriers högst rankade motståndare hittills.

Vem tycker du Poirier borde möta härnäst?

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...