Ariel Helwani går loss på Brendan Schaub och Joe Rogan: “Sluta ljuga om mig”

✔ Helwani gräver upp stridsyxan! ✔ "Prata inte om hur du gav mig jobbmöjligheter, och att jag borde tacka dig"

Den respekterade journalisten Ariel Helwani är inte nådig i sin kritik av MMA-profilen Brendan Schaub och UFC-kommentatorn Joe Rogan.

Mycket av bråket mellan MMA-profilerna bottnar i en händelse som skedde för flera år sedan. Under UFC 199 i juni 2016 så kom organisationen med en överraskning gällande deras kommande storgala UFC 200. Superstjärnan Brock Lesnar skulle göra sin comeback till buren efter närmare fem år borta från sporten!

Det var en enorm nyhet men det fanns ett problem: Helwani hade redan avslöjat Lesnars UFC 200-comeback!

Helwanis avslöjande ledde till att han hamnade i onåd med UFC och speciellt med UFC-chefen Dana White. UFC-chefen sade att många arbetat väldigt hårt med att hålla nyheten hemlig och att Helwani skadade UFC genom att förstöra överraskningen för fansen.

UFC-kommentatorn Rogan kom att prata om situationen på sin populära podcast och tog UFC och White i försvar. Han tyckte att Helwani använde scoopet för att marknadsföra sig själv och att det var skadligt för UFC som företag.

Man trodde att Helwani fått sin information via en mullvad inom UFC och han blev temporärt avstängd från att täcka galor. Trots att detta var länge sedan så fortsätter Helwani att ha en mycket dålig relation med representanter från UFC.

UFC har bland annat satt krokben för Helwani, och fått honom avlägsnad från positioner på exempelvis Showtime.HETAST JUST NU


Ariel Helwani går till motattack mot Rogan och Schaub

Det var i ett samtal med UFC-mästaren Aljamain Sterling som Helwani öppnade upp om kritiken mot honom. Han gav bland annat Rogan svar på tal och tog sikte på Schaub.

 — Det som Joe Rogan har spytt ut är tusen procent falskt, sade Helwani. Det som Brendan Schaub sedan har upprepat är tusen procent falskt. Rogans källa är Dana White, Brendans källa är Joe Rogan.

— Om någon berättar [något i förtroende] för mig och jag sedan går ut och rapporterar det, då borde jag vara slut (som journalist), fortsatte Helwani. Det finns inte en chans att jag skulle kunna utöva den typen av journalistik och fortfarande vara kvar här tretton år senare.

Helwanis problem med Schaub tog också avstamp i att MMA-profilen sagt att Helwani var extremt jobbig att arbeta med.

Det var inte ens hans personliga tankar, utan härsägnen. Det fick Helwani att gå loss på Schaub och avslöja att han redan fått en privat ursäkt men att han förväntade sig en offentlig sådan.

 — Sluta ljug om mig, sade Helwani om Schaub. Prata inte om hur du gav mig jobbmöjligheter, och att jag borde tacka dig. Ljug inte, för jag kommer att gå efter dig!

Kolla Helwanis motattack här nedan och hör Schaubs anklagelser i videon därefter.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Brendan SchaubSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...