Ariel Helwani går loss på Brendan Schaub och Joe Rogan: “Sluta ljuga om mig”

✔ Helwani gräver upp stridsyxan! ✔ "Prata inte om hur du gav mig jobbmöjligheter, och att jag borde tacka dig"

Den respekterade journalisten Ariel Helwani är inte nådig i sin kritik av MMA-profilen Brendan Schaub och UFC-kommentatorn Joe Rogan.

Mycket av bråket mellan MMA-profilerna bottnar i en händelse som skedde för flera år sedan. Under UFC 199 i juni 2016 så kom organisationen med en överraskning gällande deras kommande storgala UFC 200. Superstjärnan Brock Lesnar skulle göra sin comeback till buren efter närmare fem år borta från sporten!

Det var en enorm nyhet men det fanns ett problem: Helwani hade redan avslöjat Lesnars UFC 200-comeback!

Helwanis avslöjande ledde till att han hamnade i onåd med UFC och speciellt med UFC-chefen Dana White. UFC-chefen sade att många arbetat väldigt hårt med att hålla nyheten hemlig och att Helwani skadade UFC genom att förstöra överraskningen för fansen.

UFC-kommentatorn Rogan kom att prata om situationen på sin populära podcast och tog UFC och White i försvar. Han tyckte att Helwani använde scoopet för att marknadsföra sig själv och att det var skadligt för UFC som företag.

Man trodde att Helwani fått sin information via en mullvad inom UFC och han blev temporärt avstängd från att täcka galor. Trots att detta var länge sedan så fortsätter Helwani att ha en mycket dålig relation med representanter från UFC.

UFC har bland annat satt krokben för Helwani, och fått honom avlägsnad från positioner på exempelvis Showtime.HETAST JUST NU


Ariel Helwani går till motattack mot Rogan och Schaub

Det var i ett samtal med UFC-mästaren Aljamain Sterling som Helwani öppnade upp om kritiken mot honom. Han gav bland annat Rogan svar på tal och tog sikte på Schaub.

 — Det som Joe Rogan har spytt ut är tusen procent falskt, sade Helwani. Det som Brendan Schaub sedan har upprepat är tusen procent falskt. Rogans källa är Dana White, Brendans källa är Joe Rogan.

— Om någon berättar [något i förtroende] för mig och jag sedan går ut och rapporterar det, då borde jag vara slut (som journalist), fortsatte Helwani. Det finns inte en chans att jag skulle kunna utöva den typen av journalistik och fortfarande vara kvar här tretton år senare.

Helwanis problem med Schaub tog också avstamp i att MMA-profilen sagt att Helwani var extremt jobbig att arbeta med.

Det var inte ens hans personliga tankar, utan härsägnen. Det fick Helwani att gå loss på Schaub och avslöja att han redan fått en privat ursäkt men att han förväntade sig en offentlig sådan.

 — Sluta ljug om mig, sade Helwani om Schaub. Prata inte om hur du gav mig jobbmöjligheter, och att jag borde tacka dig. Ljug inte, för jag kommer att gå efter dig!

Kolla Helwanis motattack här nedan och hör Schaubs anklagelser i videon därefter.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Brendan SchaubSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night 20012
Jack Hermansson vs Sean Strickland2.801.45
Alexis Davis vs Julija Stoliarenko1.502.70
Sam Alvey vs Phil Hawes3.751.28
Chidi Njokuani vs Marc-André Barriault2.101.72
Hakeem Dawodu vs Michael Trizano1.572.50
Shavkat Rakhmonov vs Carlston Harris1.363.25
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...