Bekräftat: Paulo Costa får topprankat motstånd i sin retur till buren!

✔ Mellanviktsdivisionen är i rörelse - nästa alla toppfighters har matcher inbokade!

Ytterligare en topprankad mellanviktsdrabbning är officiell då det nu står klart att Paulo Costa kommer att möta Jared Cannonier den 21 augusti.

Det var UFC-chefen Dana White som själv avslöjade matchen till ESPN. Costa vs Cannonier kommer att agera huvudmatch under en UFC Fight Night-gala som per dagsdato saknar plats.

Andrarankade Costa har inte varit buren sedan en tuff förlust mot mellanviktsmästaren Israel Adesanya i september 2020. Det var Costas första förlust i hans professionella karriär och han hade dessförinnan radat upp tretton raka vinster, varav alla utom en var via avslut!

Costa var tänkt att möta den forne mellanviktsmästaren Robert Whittaker i april men blev tvungen att dra sig ur på grund av sjukdom. Han innehar just nu andraplatsen i UFC:s officiella mellanviktsranking medan Cannonier innehar fjärdeplatsen.HETAST JUST NU


UFC Fight Night: Paulo Costa vs Jared Cannonier

“The Killa Gorilla” Cannonier kommer ifrån en domslutsförlust mot Whittaker. Han mötte den före detta mästaren i oktober och fick sin segersvit på tre raka bruten. Inte bara det, han skadade även armen på ett sätt som hindrat honom från att återvända tidigare.

Med denna match betyder det att nästintill hela toppskiktet av mellanviktsklassen har matcher inbokade. Den 12 juni kommer divisionsmästaren Israel Adesanya att försvara sitt bälte mot Marvin Vettori. Nyligen stod det även klart att Darren Till får topprankat motstånd i sin comeback, även han i augusti!

Med Costa vs Cannonier adderat som huvudmatch så ser UFC Fight Night-galan ut som följande:

  • Paulo Costa vs. Jared Cannonier
  • Fabio Cherant vs. William Knight
  • Austin Hubbard vs. Vinc Pichel
  • Alexandre Pantoja vs. Brandon Royval
  • Austin Lingo vs. Luis Saldana
  • Parker Porter vs. Chase Sherman

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Paulo CostaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...