Anderson Silva känner sig klar med MMA: “Inget kvar att bevisa”

✔ Öppnar upp för att tävla i andra sporter ✔ Möter ex-mästaren i boxning i sommar!

Den forne mellanviktsmästaren i UFC och MMA-legendaren Anderson “The Spider” Silva är en av de bästa atleterna vi har sett inom sporten. Nu verkar det dock som att han har bestämt sig för att inte återvända och slåss inom MMA.

Silva gick skilda vägar med UFC i november förra året och har inte tävlat sedan dess. “The Spider” dominerande mellanviktsklassen under en längre tid men sedan 2013 har han endast vunnit en match i organisationen.

Senast vi såg Silva tävla i UFC var när han mötte den topprankade mellanviktaren Uriah Hall. Många har dragit jämförelser de två atleterna emellan på grund av deras fajtingstil och förmåga att knocka sina motståndare på sensationella vis.

“The Spider” gick in i mötet med en förlustsvit på två matcher i rad efter att ha mött Jared Cannonier och den nuvarande mellanviktsmästaren Israel Adesanya. Fajten var galans huvudmatch och slutade med en förlust för Silva i den fjärde ronden via TKO.

Under flera år höll Silva titeln i mellanviktsklassen och såg länge ut att vara ostoppbar. Men efter att han förlorade titeln mot Chris Weidman i juli 2013—och även förlorade returmötet— har det varit en rejäl nedförsbacke för Silvas karriär.


HETAST JUST NU


Anderson Silva har antagligen gått sin sista MMA-match!

I en intervju med ESPN-journalisten Ariel Helwani öppnade Silva upp om framtiden inom MMA och menar på att han antagligen gått sin sista match.

– Jag tror att jag är klar med MMA. Det är en tuff sport att träna och vara aktiv inom. Det är svårt att träna på en hög nivå och det leder ofta till skador. Nu vill jag bara njuta av processen. Jag behöver inte bevisa någonting för någon.

– Jag försöker bara njuta av varenda sekund som jag tävlar i andra sporter. Kanske är min nästa utmaning att tävla i jiu-jitsu, med gi eller utan. Bara njuta av varenda ögonblick, tillägger Silva.

I dagsläget är “The Spider” inbokad i en boxningsmatch mot Julio Cesar Chavez Jr. som kommer äga rum i Guadaljara, Mexico den 19 juni.

 

Vill du se Silva fortsätta tävla?

 

Kategorier
Anderson SilvaNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara