Conor McGregor vill att UFC skapar ett nytt bälte för honom

✔ "McGregorbältet" skulle bära rosa guld och rubiner

I juli förväntas Conor McGregor att gå sin tredje match mot Dustin Poirier. Någon titel kommer inte att stå på spel men det hindrar inte McGregor från att efterlysa att UFC skapar ett nytt bälte som bär hans namn.

McGregor föreslog att få ett eget bälte första gången under presskonferensen inför hans första möte med Nate Diaz. Han har nu tagit upp idéen igen och kommit med förslag om hur hans bälte skulle kunna se ut.

–  Det är dags att ta upp den här babyn för näsa fajt. Jag ber UFC att skapa McGregorbältet. Jag föreslår rosa guld och rubiner.

– Eller gult guld och smaragder kanske kan vara fint det med. Jag är öppen för designförslag. Låt oss prata UFC.

Ett fan kommenterade att det är ironiskt att de gjorde ett BMF-bälte för Nate Diaz att slåss om först. McGregor var då inte sen med att påpeka att han borde ha fått chansen att slåss om det.

– Är det inte galet? Vem är den riktige “Bad Motherfuckern'” egentligen? Jag gick upp två viktklasser på en veckas varsel för att slåss mot honom inför den fajten. Tvekade aldrig. Raka vägen till mitt jetplan.


HETAST JUST NU


Ville hellre möta McGregor en tredje gång

Anledningen till att McGregor tycker att matchen mot Poirier borde vara om ett bälte är att Poirier avstod en match om lättviktsbältet för att få möta honom.

Lättviktstiteln är för närvarande vakant efter att Khabib Nurmagomedov pensionerat sig. Den kommer istället att tilldelas vinnaren av Michael Chandler vs Charles Oliveira vid deras möte den 15 maj.

Det är inte omöjligt att vinnaren av McGregor och Poirier kommer att få chansen att slåss om det bältet sedan. Det är dock tveksamt om Chandler eller Oliveira kommer vara särskilt intresserade av att vinna ett “McGregorbälte”.

 

Tycker du att Conor McGregor förtjänar sitt eget bälte?

 

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara