Dana White avslöjar drömmatchen inför 2021: Jon Jones mot mästaren!

✔ UFC-chefen om Jon Jones: "Han är redo!"

Om det finns någon fight som UFCs president Dana White vill se nästa år så är det Jon “Bones” Jones mot Israel “The Last Stylebender” Adesanya.

Det senaste året har det varit mycket fram och tillbaka mellan Jones och Adesanya på sociala medier. De har kritiserat och hånat varandra via text, i bilder och under intervjuer. Nu hoppas UFC-chefen White att den matchen kan bli verklighet under det kommande året.

– Det är den fighten jag allra helst vill se, sade White. Någon frågade mig: Vilken är den fighten du hade bokat 2021 om du fick välja? Jag svarade Jon Jones mot Israel Adesanya.

White har ännu inte gett något klart besked inför Jones retur till oktogonen. “Bones” valde att överge sitt bälte i lätt tungvikt och informerade om att han går upp till tungvikt. En av anledningarna tros ha varit en pengadispyt med UFC.

Nu ska UFCs affärsrelation med den före detta lätt tungviktsmästaren vara mycket god. White hade nyligen ett samtal med Jones och UFC presidenten är glad att deras relation förbättrats.

 – För ungefär en vecka sedan hade Jon Jones och jag det bästa samtalet vi någonsin har haft. Han är redo, sa White. Han är redo att komma tillbaka. Hans huvud är på rätt plats och [vår relation] är på en riktigt bra plats.

 


Relaterat: Jon Jones börjar bulka upp inför tungviktsdebuten 


Vad står näst i UFCs tungvikt- och lätt tungviktsklass?

Många har undrat ifall Jones kommer att få chansen att hoppa före i kön och direkt få en titelmatch i tungvikt. White kunde dock meddela att Jones inte kommer få den möjligheten. Det blir istället Francis Ngannou som kommer att möta mästaren Stipe Miocic härnäst.

Miocic besegrade Ngannou via enhälligt domslut under UFC 220. Sedan dess har Ngannou gått fem matcher och vunnit fyra av dem via TKO/KO.

Även lätt tungviktsklassen kommer även den få en ny utmanare då mellanviktsmästaren Adesanya går upp en viktklass och möter Jan Blachowicz i hans första titelförsvar. Enligt White är det en match som han älskar och de båda mästarna vill ha och ser fram emot.

 

Vill du se Jones vs. Adesanya?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Svara