Ex-mästarens kroppsförvandling – här visar UFC-stjärnan upp DEFFAD fysik!

✔ Byter viktklass - igen ✔ Se nya bilden här!

Den forne UFC-mästaren Frankie Edgar har under karriären gjort sig ett namn som en av världens bästa – och mest underhållande – MMA-fighters. Samtidigt är han också känd för att ha undvikit stora viktnedgångar, vilket ofta lett till ett fysiskt underläge gentemot sina motståndare.

SE ÄVEN: Superkroppen: Ilir Latifi är ENORM – se nya bilden här!

Edgar har tidigare vunnit världstiteln i lättvikt (70,3 kilo) och utmanat om bältet i fjädervikt (65,8 kilo) vid upprepade tillfällen.

Men rent storleksmässigt hör han egentligen hemma i bantamvikt (61,2 kilo) – iallafall om man ser till konkurrensen.

Och efter många om och men är det nu dags för Edgar att göra ytterligare ett viktklassbyte, för en ny satsning mot UFC-guld i bantamvikt. Därmed har han också behövt börja banta på samma sätt som många andra fighters gör inför sina matcher.

Nyligen delade Edgars manager, stjärnagenten Ali Abdelaziz, en bild på hur formen ser ut just nu. När bilden lades ut hade Edgar ungefär 4,5 kilo kvar att gå ner för att klara sitt viktmål – och han ser rejält deffad ut (via Instagram):

Som jämförelse har Edgar sett ut så här när han vägt in som fjäderviktare:

Foto: Vince Cachero-MMAnytt

Frankie Edgar möter Pedro Munhoz på UFC:s “Fight Island”

Edgar är för närvarande rankad på sjunde plats i UFC:s fjäderviktsdivision. Den 15 juli är han bokad att göra sin debut i bantamvikt mot Pedro Munhoz, som just nu är den divisionens världssjua.

Edgar och Munhoz gör upp i den delade huvudmatchen på UFC-galan, som går av stapeln på organisationens så kallade “Fight Island” i Abu Dhabi.


RELATERAT: Kolla in MÄKTIGA trailern inför UFC Fight Island!


 

Kategorier
Frankie EdgarSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...