Guram avslöjar sanningen – om Khamzats kamp mot Covid-19

✔ Flera från gymmet insjuknade ✔ Guram fick själv problem: "Jag började hallucinera"

Nästa månad skulle UFC-svenskarna Khamzat Chimaev och Guram Kutateladze tävla under samma gala – innan covid-19 och skador satte stopp för succéduon!

Nu berättar Guram om hur det står till med hans gode vän och träningskamrat Khamzat.

Båda Khamzat och Guram var bokade för att gå match den 18 mars i Las Vegas på samma UFC-gala. Khamzat skulle möta tredjerankade Leon Edwards medan Guram ställdes mot den sydafrikanske talangen Don Madge.

Inför galan insjuknade dock dem och fler från deras gym Allstars Training Center i Stockholm.

– För några veckor sedan, innan jag kom tillbaka till Malmö, var vi allihopa på gymmet, berättade Guram för MMAnytt. Sedan blev en förkyld, en annan blev förkyld, jag blev förkyld… flera grabbar på klubben blev förkylda. Då backade vi undan så att vi inte smittar fler på klubben.


HETAST JUST NU


Khamzat hade 41-gradig feber

Medan Guram tursamt nog inte testade positivt för covid-19 var även hans läge allvarligt.

– Jag hade feber i fem dagar. Jag kollade [upp] det och det var ingen covid-19. Samtidigt var det sådan [allvarlig] feber att jag började hallucinera.

Khamzat hade testat positivt för covid-19 redan i fjol. Han återhämtade sig dock, var på bättringsvägen och återvände till träningen. När han insjuknade på nytt var det så pass allvarligt att han fick tas till sjukhuset med ambulans.

– Vi försökte hjälpa varandra och så men sedan fick Khamzat jättehög feber, 41-gradig feber. På natten ringde vi ambulans, de hämtade honom och tog hand om honom.

– Han fick lämna [sjukhuset] men det hade inte släppt, det här Corona som han hade för nästan två månader sedan.

Khamzat skrevs ut från sjukhuset men det allvarliga läget var införstått. UFC valde sedan att flyga Khamzat till Las Vegas för att få den bästa möjliga vården, uppgifter som hans stjärnmanager Ali Abdelaziz delade med sig av.

Guram har hållit ständig kontakt med Khamzat – som verkar vara på bättringsvägen på nytt.

– Nu är han ganska OK. Han är inte 100% än, men ganska OK, han återhämtar sig, sade Guram i en separat intervju med MMAnytt.

– Vi har en [chatt-]grupp med många av grabbarna från gymmet, vi har bara snackat. Det är OK med han, han har alldeles för långt hår, jag sa till honom att han behöver klippa sig, säger Guram med ett skratt.

Guram har uppvisat en förvånande läkningsförmåga och hoppas på att kunna återvända till UFC om cirka fyra månader. Han är fortfarande intresserad av att möta Madge men är i vanlig ordning inte petig vad gäller motstånd.

För Khamzat är läget något mer oklart men han har tillsyns den bästa möjliga vården och onekligen lika bra människor i sin närhet.

Efter att ha tillfrisknat från covid-19:

vem borde Khamzat möta i UFC?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtGuram KutateladzeKhamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...