Jon Jones vill möta Cormier i tungvikt: “Vet hur man slår honom”

EXTRA ✅ Tidigare mästaren ute efter trilogimatch mot "DC"!

Den tidigare lätta tungviktsmästaren Jon Jones är för närvarande avstängd från sporten till följd av att ha testat positivt för otillåtna substanser för andra gången.

Det verkar dock som att Jones är sugen på en comeback – och självklart helst av allt mot sin rival Daniel Cormier, som är dubbel UFC-mästare i både lätt tungvikt och tungvikt.

Läs mer: Jon Jones testad av USADA – kan “Bones” vara på väg tillbaka?

“En större utmaning”

Jones – som redan har besegrat Cormier två gånger i lätt tungvikt  öppnar också för att möta “DC” i tungvikt härnäst, något han menar skulle bli en tuffare utmaning.

“I think fighting Daniel Cormier at heavyweight would be a bigger challenge,” säger Jones via MMAJunkie.

“He’s more comfortable there. His body type, that’s where he wants to be. He wants to be big. I think he would be a tougher fight at heavyweight, but I still believe I would win. I believe I have his number. I know how to beat him.”

Jon Jones tror sig ha det som krävs för att besegra Daniel “DC” Cormier (bilden) en tredje gång. Foto: Rigel Salazar-Ag Fight/MMAnytt

Går i pension nästa år

Det återstår dock många frågetecken kring när Jones kan återvända till tävlan igen. Den tidigare mästaren riskerar upp till fyra års avstängning för sina dopingöverträdelser.

Läs mer: Jon Jones fräcka hån: “Din fru vet vem du drömmer om på nätterna”

Dessutom har Cormier tidigare varit tydlig med att han tänker gå i pension i mars nästa år – och då han redan är inbokad till en titelmatch i tungvikt mot WWE-stjärnan Brock Lesnar verkar en fight mot Jones långt borta för tillfället.

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...