Michael Chandler vill försvara titeln mot Conor McGregor

✔ "Han kommer att känna styrkan jag har och få panik!"

Michael Chandler förutser att han kommer att vinna titelmatchen i lättviktsdivisionen mot Charles Oliveira den 15 maj på UFC 262. Om matchen går enligt Michael “Iron” Chandlers förutsägelse vill han sedan försvara den i slutet av 2021 mot ingen annan än superstjärnan Conor McGregor.

I en intervju med Brett Okamoto via ESPN svarar Chandler på frågan om sitt första titelförsvar efter en eventuell vinst mot Oliveira.

– Jag tror att det blir McGregor. Jag tror att han kommer att göra små justeringar för att ta hem vinsten [i trilogin mot Dustin Poirier]. Så jag tror McGregor, senare i höst eller vinter. Det är förmodligen vad jag vill. Om det är Poirier så ser jag fram emot det också.

McGregor är förväntad att möta Dustin Poirier i en trilogimatch, även om inget ännu är bekräftat av UFC. Vinnaren i den matchen kommer med största sannolikhet att få en chans på titeln.


 HETAST JUST NU 


Michael Chandler måste först ta sig igenom Oliveira

Det är ett tufft motstånd Chandler ställs emot på UFC 262 i Houston, Texas. Oliveira har vunnit åtta matcher i rad och sin senaste match dominerade han Tony Ferguson och vann på enhälligt domslut.

Chandler säger i intervjun med ESPN:s Okamoto att han respekterar vad Oliveira har åstadkommit i UFC, men att han har en tendens att ge upp matcher.

– Om du kollar på hans [förlust mot Paul Felder 2017], han gav upp, säger Chandler. Om [Oliveira] inte kan göra det han vill göra kommer det en tid då han kollar på dig och ger upp. Jag tror att han kommer se i mina ögon, känna den styrka jag har och få panik. Det tror jag kommer att hända. Vi får se.

 

Chandler är en före detta mästare i Bellator. Han skrev på för UFC under 2020 och gjorde sin debut mot Dan Hooker. Debuten slutade i en spektakulär knockout i första ronden.

 

Vem tror du vinner mellan Chandler och Oliveira?

 

Kategorier
Conor McGregorMichael ChandlerSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara