Rose Namajunas ifrågasätter UFC-mästarens koppling – till kommunismen!

✔ "De kanske säger till henne vad hon ska säga"

Under UFC 261 den 24 april kommer Rose Namajunas att än en gång utmana om UFC-bältet då hon tar sig an den kinesiska mästaren Zhang Weili. Inför mötet har dock ett något bisarrt narrativ kommit att överskugga titelmatchen.

“Thug” Rose valde nämligen att blanda in politik inför deras kommande match. Enligt Namajunas så representerar Weili kommunismen, eftersom hon är född och uppvuxen i Kina.

Namajunas, som är född i USA men av litauisk härkomst, har ett minst sagt komplicerat förhållande till den politiska åskådningen. Hennes familj emigrerade till USA från Sovjetunionen och hennes farfars far dödades av sovjetiska trupper.


Rose Namajunas ger Zhang Weili en politisk jabb: “Hellre död än röd”


Trots att det inte finns någon koppling mellan Namajunas familjs lidande och Kina så har dock “Thug” valt att dra paralleller mellan Sovjet och Kina och sedan vidare till Weili.

Den amerikanska UFC-fightern säger att det ger henne motivation och när hon blev tillfrågad att utveckla sina tankegångar refererade hon bland annat till dokumentären “The Other Dream Team“.

Dokumentären handlar om ett litauiskt basketlag som strävar efter att bryta sig loss från Sovjetunionen. Den ger dock ingen närmare förklaring till hur Namajunas väljer att koppla samman Weili med kommunismen, speciellt när UFC-mästaren inte uttalat sig politiskt.

 – Det är sant och jag vet inte vad hennes tro är, sade Namajunas till ESPN. Men här är saken —och det här är kanske en fråga som vi borde ställa henne— kan vi verkligen veta vad hon tror på? De kanske säger till henne vad hon ska säga. Jag vet inte. Vet vi verkligen exakt vad hon tror på?HETAST JUST NU


UFC: Zhang Weili vs Rose Namajunas

Det är uppenbart att detta är en hjärtefråga för Namajunas. Hon säger att hennes uttalanden kommer från hennes egna upplevelser med ideologin.

 – Min erfarenhet av kommunismen är att du inte är fri att ha din egna åsikt. Du kan inte kritisera din regering, fortsatte Namajunas. Jag kan prata om Amerika och hur bristfälligt det är (här). Det finns massor av saker som [dåliga] med oss och så, men jag är mycket tacksam för att ha friheten att göra så.

Weili har inte kommenterat Namajunas uttalanden men har lagt upp videor på sin Instagram där hon hajpar upp titelmatchen. UFC 261 är planerat att bli den första galan med publik.


Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Rose NamajunasSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...