Rose Namajunas ifrågasätter UFC-mästarens koppling – till kommunismen!

✔ "De kanske säger till henne vad hon ska säga"

Under UFC 261 den 24 april kommer Rose Namajunas att än en gång utmana om UFC-bältet då hon tar sig an den kinesiska mästaren Zhang Weili. Inför mötet har dock ett något bisarrt narrativ kommit att överskugga titelmatchen.

“Thug” Rose valde nämligen att blanda in politik inför deras kommande match. Enligt Namajunas så representerar Weili kommunismen, eftersom hon är född och uppvuxen i Kina.

Namajunas, som är född i USA men av litauisk härkomst, har ett minst sagt komplicerat förhållande till den politiska åskådningen. Hennes familj emigrerade till USA från Sovjetunionen och hennes farfars far dödades av sovjetiska trupper.


Rose Namajunas ger Zhang Weili en politisk jabb: “Hellre död än röd”


Trots att det inte finns någon koppling mellan Namajunas familjs lidande och Kina så har dock “Thug” valt att dra paralleller mellan Sovjet och Kina och sedan vidare till Weili.

Den amerikanska UFC-fightern säger att det ger henne motivation och när hon blev tillfrågad att utveckla sina tankegångar refererade hon bland annat till dokumentären “The Other Dream Team“.

Dokumentären handlar om ett litauiskt basketlag som strävar efter att bryta sig loss från Sovjetunionen. Den ger dock ingen närmare förklaring till hur Namajunas väljer att koppla samman Weili med kommunismen, speciellt när UFC-mästaren inte uttalat sig politiskt.

 – Det är sant och jag vet inte vad hennes tro är, sade Namajunas till ESPN. Men här är saken —och det här är kanske en fråga som vi borde ställa henne— kan vi verkligen veta vad hon tror på? De kanske säger till henne vad hon ska säga. Jag vet inte. Vet vi verkligen exakt vad hon tror på?HETAST JUST NU


UFC: Zhang Weili vs Rose Namajunas

Det är uppenbart att detta är en hjärtefråga för Namajunas. Hon säger att hennes uttalanden kommer från hennes egna upplevelser med ideologin.

 – Min erfarenhet av kommunismen är att du inte är fri att ha din egna åsikt. Du kan inte kritisera din regering, fortsatte Namajunas. Jag kan prata om Amerika och hur bristfälligt det är (här). Det finns massor av saker som [dåliga] med oss och så, men jag är mycket tacksam för att ha friheten att göra så.

Weili har inte kommenterat Namajunas uttalanden men har lagt upp videor på sin Instagram där hon hajpar upp titelmatchen. UFC 261 är planerat att bli den första galan med publik.


 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Rose NamajunasSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: matiasbravojar[email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...