Redaktionstipset med Ohmbet – UFC 212: Aldo vs. Holloway

Med fem timmar kvar till nattens UFC 212 är det nu dags att tippa de tolv kommande matcherna.

Under natten är det dags för UFC 212: Aldo vs. Holloway, som äger rum i Rio de Janeiro, Brasilien. PPV-galan bjuder totalt på tolv spännande matcher och så här ser oddsen ut från vår samarbetspartner Ohmbet.se – den ultimata bettingsidan för MMA:

Nedan följer mina tips för hela matchkortet, samt mer ingående analyser av huvudkortets fem matcher. Låt oss se om jag kan lyckas bättre än sist

 

Titelmatch i fjädervikt

 

I huvudmatchen får vi se en högintressant titelmatch i fjädervikt, där den regerande mästaren Jose Aldo tar sig an den tillfälliga titelhållaren Max Holloway.

Det är en riktigt spännande och svårtippad matchning som väntar. Aldo har länge utmärkt sig som en av världens bästa fighters pound-for-pound och såg ut att vara i väldigt bra form senast. Holloway kommer dock in med en av UFC:s längsta aktiva vinstsviter, då han vunnit hela tio matcher i rad.

Vi lär huvudsakligen få se en stående match och det återstår att se om Aldos fina kontringar blir tillräckligt för att hantera Holloways press och volym.

Båda två har helt klart vad som krävs för att vinna och frågan är vem som kommer ha det där lilla extra. Jag känner att Holloway är den mentalt starkaste just nu och väljer därav att tro på honom.

Det känns som Holloways tid nu och han verkar extremt självsäker. Det blir tufft hela vägen, men jag tror det blir “Blessed” som knallar hem med bältet efter fem hårda ronder.

Vinnare: Max Holloway via domslut (odds: 2.99).

 

Kvinnlig stråvikt

 

Toppmatchen mellan Claudia Gadelha och Karolina Kowalkiewicz är en klassisk “striker vs. grappler”-matchning, som enligt mig är betydligt jämnare ä oddsen visar.

Mycket handlar om vem som får igenom sin gameplan och lyckas diktera var matchen äger rum. Kowalkiewicz lär finna en del framgång ståendes, men i slutändan tror jag ändå att det blir Gadelha som kommer kunna säkra fördelen på poängkorten med sina nedtagningar.

Matchen lär avgöras via domslut och även om Kowalkiewicz kanske lyckas vinna en rond, så ger jag ändå fördelen till Gadelha som lär kamma hem poängvinsten efter full tid.

Vinnare: Claudia Gadelha via domslut (odds: 1.72).

 

Mellanvikt

 

Det såg först ut att bli hans sista match, men framtiden är nu oviss för Vitor Belfort efter mellanviktsdrabbningen mot Nate Marquardt.

Hursomhelst har vi här en matchning mellan två veteraner som inte har mycket kvar att ge. Då ingen av dem har särskilt bra hakor vid det här laget kan vad som helst hända.

Marquardt skulle kunna finna framgång om han håller ut och klarar sig undan Belforts sedvanliga “blitz”, för att sedan ta ner “The Phenom” till marken. Om han lyckas undvika en tidig knockoutförlust är dock högst oklart…

I slutändan väljer jag att tro att han inte kommer klara sig undan den tidiga stormen. Med andra ord lär det i mina ögon bli en rätt tidig knockoutvinst för Belfort här.

Vinnare: Vitor Belfort via T/KO (odds: 1.91).

 

Mellanvikt

 

I mellanviktsmatchen mellan Paulo Borrachinha och Oluwale Bamgbose lär det smälla tidigt. Det är två mycket explosiva fighters som båda är villiga att ta risker för att försöka avsluta sina motståndare – och jag ser inte hur detta tar sig förbi den första ronden.

Bägge två har gott om krut i nävarna, men överlag känner jag att Borrachinha är den lite bättre fightern. Hemmafavoriten lär få jobbet gjort i imponerande stil även denna gång.

Vinnare: Paulo Borrachinha via T/KO (odds: 1.72).

 

Weltervikt

 

Huvudkortet inleds av en spännande lättviktsdrabbning där hemmafavoriten Erick Silva tar sig an Yancy Medeiros. Detta är i mina ögon en mycket jämn matchning och jag har haft svårt att bestämma mig för vem jag tror kommer vinna.

Bägge två är kompetenta i flera avseenden, men jag ger Silva som den mer kompletta fightern. Jag tror vi kommer få se en väldigt underhållande match som kan vara jämn i en rond eller två, innan Silva får till avslutet via T/KO framför den brasilianska publiken.

Vinnare: Erick Silva via T/KO (odds: 4.62).

 

Underkortet

 

MMA Pick’Em

MMA Pick’Em med Ohmbet är ungefär som stryktipset för fotboll. Tippa hela matchkortet och var med när hela 25 000 kronor står på spel i vinstpotten!

Med tipsen ovan ser min Pick’Em-kupong ut som följande:

Totalodds: 365.29.

Varje deltagare tillåts skicka in tre kuponger, vilket öppnar för möjligheten att täcka upp risken genom att byta vinnare i de matcher där du är som mest osäker. Läs mer om Ohmbets MMA Pick’Em här.

 

Hur ser dina tips ut?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
 • Batman
  3 June 2017 at 10:43

  Jag utmanar er genom att tippa Aldo, Karolina, Nate, Borrachinha, Silva i huvudkortet.
  Jag är intresserad av att se om Borrachinha är fågel eller fisk – i den här fighten får vi svaret på den frågan.
  Jag tror att Vitor är för trött för att vinna, den fighten kommer dock att bli jämn.
  Karolina hoppas jag på mer med hjärtat än hjärnan. Jag vet inte varför.
  Aldo är värd att vinna på hemmaplan. Jag tror han gör det med hjälp av en gameplan innehållande en hel del legkicks.

 • Svara