Alexander Gustafssons nästa motståndare – Yoel Romero?

✅ Gustafsson vs. Romero? Dana White vill se matchen! ✅ Kan bokas om "Soldier of God" vinner på UFC 225

Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson planerades länge möta den tidigare mellanviktsmästaren Luke Rockhold – men dessa planer fick nyligen skrotas på grund av den sistnämndas otäcka skada. “The Mauler” behöver därmed en ny motståndare och UFC:s vd Dana White kommer nu med ett intressant förslag.

Den nummer 1-rankade mellanviktaren Yoel Romero skulle ha utmanat mästaren Robert Whittaker om bältet i huvudmatchen på UFC 225. Men efter att Romero missade vikten med minsta marginal blir det inte längre någon titelmatch – även om returmötet i sig rullar vidare som planerat. Nu föreslår White att Romero, vid vinst, kliver upp till lätt tungvikt och utmanar Gustafsson – som är rankad etta i den viktklassen.

Alexander “The Mauler” Gustafsson (vänster) och Yoel “Soldier of God” Romero (höger). Foton via USA TODAY Sports

UFC hoppas kunna boka Gustafsson för match på UFC 227, som äger rum i Los Angeles, Kalifornien den fjärde augusti. Det återstår att se hur det går i returmatchen mellan Whittaker och Romero, samt om Romero skulle vara redo att återvända till buren igen mindre än två månader senare.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Alexander GustafssonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...