Oliver Enkamp
Oliver "The Future" Enkamp. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Bildextra: Oliver Enkamp har biffat till sig rejält inför UFC London

✅Är Enkamp för liten för welterviktsklassen? Kolla in den senaste bilden

I helgen kommer “The Future” Oliver Enkamp att på nytt kliva in i oktagonen för att gå sin andra UFC-match. Den 26-åriga svensken kommer att möta Danny “Hot Chocolate” Roberts i en trerondare som är den näst sista matchen på kvällens prelims. Inför matchen har Enkamp gjort exakt det han planerat och gått upp flera kilo i muskler inför utmaningen.


Missa inte: Allt du behöver veta inför UFC London med Oliver Enkamp!


Hyllad efter debuten

Det har ställts frågetecken om Enkamp ska fortsätta tävla i welterviktsdivisionen och fans har bland annat kommenterat att han är för liten för viktklassen. För Enkamp själv har svaret dock alltid varit givet.

När MMAnytt i fjol tog en prat med Enkamp så delade han med sig av de förberedelser som tagit vid sedan UFC-debuten den 28 maj 2017 i Stockholm.

Enkamp hoppade in som ersättare när Emil “Valhalla” Meek skadade sig och mötte den rutinerade toppfightern Nordine Taleb inför den svenska publiken. Trots att matchen slutade med karriärens första förlust så blev “The Future” Enkamp prisad av tunga namn som UFCs president Dana White och den före detta welterviktsmästaren Matt Serra.

Såhär lät det från Enkamps intervju med MMAnytt i november:

”Nu har jag haft mycket fokus på att bygga styrka och power i mitt träningsupplägg från UFC Performance Institute och lagt på mig ca 4 kg för att bli jämnstor med många av dom större motståndarna i viktklassen.”

För två dagar sedan kunde Enkamp dela med sig av en träningsbild där det är tydligt att han lagt ned mycket arbete på att bygga muskler:

Who ordered a K.O? 🙋‍♂️ 💪💥💣 #MMA #UFC #London #swole

A post shared by Oliver Enkamp (@oliverenkamp) on


Oliver Enkamp gästar MMAnytt-podden – Se avsnittet här!


💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Oliver EnkampSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]