Foto: Per Häljestam/MMAnytt

Exklusivt: Enkamp går upp fyra kilo muskler – Förbereder sig inför UFC London

Oliver "The Future" Enkamp är ett spännande tillskott till Sveriges växande skara av talangfulla UFC-fighters. Inför nästa match har 26-åringen lagt ned mycket tid och arbete för att tävla på den högsta nivån. Läs mer om Enkamp här på MMAnytt.se

När Oliver “The Future” Enkamp klev in i oktagonen den 28 maj för att göra sin UFC-debut så var omständigheterna knappast optimala för 26-åringen.

Han hade visserligen gått en match två månader tidigare och var i fightskick men eftersom han ersatte den skadade norrmannen Emil “Valhalla” Meek så fick han inte chansen att göra tillräckliga förberedelser inför karriärens viktigaste match.

Enkamp hade dock redan behövt tacka nej till en plats på den tjugoandra säsongen av The Ultimate Fighter på grund av en skada och han tänkte inte låta även denna chans glida honom ur händerna.

Med endast två veckors förbehåll valde “The Future” Enkamp att göra sin debut mot den erfarna Nordine Taleb som haft framgång i både Bellator och UFC. Även om det inte gick hela vägen så ser Enkamp ljus på framtiden inom världens ledande MMA-organisation.

Oliver i sin UFC-debut där han mötte Nordine Taleb. Foto via USA Today

Förlorade via domslut

När Enkamp väl gjorde sin efterlängtade vandring till buren var han både lugn och självsäker men när matchen väl kom igång lyckades han inte utföra den strategi som de tränat på inför UFC-debuten.

Efter tre ronder stod det klart att Enkamp hade förlorat karriärens första match men vunnit en viktig erfarenhet.

”My biggest regret however was not managing to execute the gameplan. I didn’t set my shots up – or time them as we practised so perfectly over and over and over… I simply threw my strikes out there without any set-ups which bothers me a bit. Anyway – lesson learned”, skrev Enkamp efter UFC-debuten.

Sedan dess har det dock varit relativt tyst kring 26-åringen som under åren tränat med storstjärnor som den regerande mellanviktsmästaren Georges St-Pierre och den före detta lätt tungviktsmästaren Lyoto Machida.

Har lagt på sig fyra kilo

Till MMAnytt.se avslöjar Enkamp att hans fokus sedan UFC-debuten har varit att bygga styrka och att han spenderat mycket tid på UFC Performance Institute i Las Vegas:

“Nu har jag haft mycket fokus på att bygga styrka och power i mitt träningsupplägg från UFC Performance Institute och lagt på mig ca 4 kg för att bli jämnstor med många av dom större motståndarna i viktklassen.”

För tillfället befinner sig Enkamp i Sverige men han kommer på lördag att lämna landet för att på nytt bege sig till institutet där han kommer att följa upp sina fystester och kroppsmätningar.

Väl där kommer han att påbörja nästa steg i sitt träningsprogram som kommer att ta honom från uppbyggnadsträning till matchförberedelse.


Olivers Instagram


Siktar på UFC London

Trots att Oliver för närvarande inte har någon match inplanerad så har han siktet inställt på UFC Fight Night 127 som kommer går av stapeln den 17 mars i London.

Med lite tur kommer de svenska fansen att få se en rad av Sveriges UFC-stjärnor tävla under galan där bland annat en welterviktsmatch med Darren Till med största sannolikhet kommer äga rum, även om det kanske inte blir Stephen “Wonderboy” Thompson som tidigare tilltänkt.

Enkamp har själv ingen tilltänkt motståndare då han känner att det inte riktigt är hans stil att utmana folk, han gör dock en sak klart:

“…ger dom mig en striker så drar jag ur honom och ger dom mig en grappler så snurrsparkar jag honom istället. That’s all I can say!

 

 

Hjälp Oliver med kandidater till hans nästa match!

Vem vill du se Oliver möta under UFC London?

 


Olivers Instagram


Mer med Oliver:

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara