Har vi en svensk Diaz-bror? 🇸🇪 Adam Westlund imponerade stort i proffsdebuten!

Posted by MMAnytt.se on Saturday, December 1, 2018

Adam Westlund vinner – efter tuff match på Superior Challenge 18

🎦 VIDEO+TEXT ✅ Talangen missnöjd med sin insats: "Det här är slagsmål"

Nyligen fick vi se det unga stjärnskottet Adam Westlund göra sin efterlängtade proffsdebut på Superior Challenge 18 i Stockholm. Westlund, som tränar på Söders Fight Gym i Gävle, ställdes mot en annan debutant i form av Christopher Jeanpier Basauri från Nacka Dojo.

Det kom att bli en tuff och jämn match där bägge fighters hade sina stunder. Efter full tid ansåg poängdomarna att Westlund hade gjort nog för att förtjäna segern och han utsågs därmed till vinnare via enhälligt domslut.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Rond 1:

De möts i mitten och efter en kort stunds avvaktande feintar Basauri, men går aldrig in. Basauri håller sig på utsidan, och lägger en legkick som missar. Basauri försöker sedan med en highkick men halkar och är snabbt uppe igen. Adam pressar Basauri, som svarar med en legkick. Westlund får in en kombination, och håller händerna nere. Westlund pressar med jabbar, och Basauri svarar med ännu en legkick.

Westlund håller fortsatt händerna nere, och får in en höger och därefter en fin one-two. Basuari får in en kroppsspark, men Westlund fortsätter pressa Basauri längs burstaketet. Basauri blockar en hög spark från Westlund. Basauri får in ännu en legkick. Westlund lägger en hög spark som halvt blockeras. Westlund håller fortsatt i pressen.

Basauri går för en takedown och får nästan ned Westlund, som dock snabbt kommer upp. Nu är det Basauri som pressar Westlund mot buren i clinch. Basauri får in några korta slag ur clinch och fortsätter pressa Westlund mot buren till rondens slut.

MMAnytts rondvinnare: Westlund.

Rond 2:

Westlund träffar halvt med några jabbar. Han får sedan in en ren träff med jabben, men Basauri svarar med en legkick. Westlund lägger en hög spark som blockeras. Basauri missar en kroppsspark men träffar med en låg spark. Westlund går in med ett knä mot kroppen, och några slag som träffar. Westlund fortsätter utnyttja sin jab, och pressar Basauri längs staketet.

Basauri träffar sedan med en fin kombination bestående av ett flertal slag, men pressas sedan tillbaka av Westlund. Basauri får tag i Westlund, och pressar honom mot staketet med underhooks. Efter att inte mycket händer ger domaren en varning och startar om matchen i mitten.

Westlund pressar och får in en mängd slag på Basauri, både mot kroppen och huvudet. Westlund fortsätter straffa Basauri med slag längs staketet. Westlund fortsätter med en hel del kroppsslag, och Basauri försöker försvara sig men Westlund går loss med slag mot en blockerande Basauri som inte gör särskilt mycket motstånd. Där tar ronden slut.

MMAnytts rondvinnare: Westlund.

Rond 3:

Westlund har fått ett cut under höger öga. Basauri träffar med en höger overhand men Westlund pressar honom längs staketet och får in några fler kroppsslag. Westlund fortsätter med kombinationer, och Basauri vinkar på honom att fortsätta. Westlund får in clinch och avlossar ett knä, men Basauri lyckas trycka upp honom mot staketet.

Inte särskilt mycket händer – förrän Adam får in en giljotin och trycker ner Basauri mot marken. Basauri klarar sig dock, men har nu Westlund över sig. Westlund trycker ner Basuari och får in en del ground and pound. Basauri försöker resa sig, men Westlund håller ner honom och är fortfarande i topp-position.

De förflyttar sig – fortfarande från marken – från burstaketet och Westlund avlossar ground and pound från gard. Basauri vänder dock på steken! Nu är det Basauri som är överst, och han får in några slag under de sista 10 sekunderna.

MMAnytts rondvinnare: Westlund.

Vinnare: Adam Westlund via enhälligt domslut

Efter matchen fick MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez en exklusiv segerintervju med Westlund – kolla in intervjun i videon!

Har vi en svensk Diaz-bror? 🇸🇪 Adam Westlund imponerade stort i proffsdebuten!

Publicerat av MMAnytt.se Lördag 1 december 2018

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...