Alexander Gustafsson: Därför är Jon Jones en missbrukare

✅ The Mauler till MMAnytt: "Klarar sig inte utan det..."

Det har gått ett par månader sedan nyårsgalan UFC 232, där den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson gick sin tredje titelfight och utmanade rivalen Jon Jones i ett efterlängtat returmöte.

Omständigheterna kring matchen var långt ifrån optimala, då hela galan flyttades från Las Vegas till Los Angeles på endast sex dagars varsel – som följd av Jones ovanliga resultat från dopingtesterna inför stormatchen. När det väl var dags att mötas prickades “The Mauler” dessutom tidigt av ett knä i ljumsken, som gjorde att han fick svårt att röra sig.

Alexander Gustafsson: “Han har gjort det hela livet”

Gustafsson förlorade slutligen via knockout i den tredje ronden. Efteråt har han å ena sidan gett Jones beröm som en värdig mästare – men å andra sidan står han fortfarande kvar vid sina hårda ord om “Bones” alla dopingskandaler. Han är inte bara en fuskare – Jones är en missbrukare, anser svensken.

– Han är bäst i världen utan tvekan. Han är ett monster på alla sätt och vis – men han är en fuskare. Jag tror att han behöver fuska. Han skulle säkert vara lika bra utan skit i kroppen – men jag tror att han är någon typ av missbrukare. Han måste ta grejer för att kunna känna sig redo mentalt. Fysiskt sett har han allt, han behöver inte ha någonting i kroppen. Det är bara att han har gjort det hela livet och han klarar sig inte utan det, så är det bara, säger Alexander Gustafsson till Viaplay under en presskonferens.


Presskonferens inför Gustafsson vs Smith

Se Alexander "The Mauler" Gustafssons presskonferens live inför matchen mot Anthony Smith i Stockholm 1 juni.

Publicerat av Viaplay Fighting Onsdag 3 april 2019


“Du har inte skit i kroppen, så enkelt är det bara”

Efter presskonferensen fick MMAnytt en exklusiv intervju med Gustafsson, där han utvecklade sina tankegångar kring Jones – som fortfarande tillåts tävla trots att han har restprodukter av den anabola steroiden oral Turinabol i kroppen.

– Han är bra. Han är en av de bästa MMA-atleterna som finns rent stilmässigt – han är äcklig, alltså. Men han är en fuskare. Du har inte skit i kroppen, så enkelt är det bara. I vilken annan sport som helst hade han inte fått tävla, säger Alexander Gustafsson och fortsätter:

– Det spelar ingen roll om du bara har ett saltkorn i kroppen – du har ändå tagit grejer liksom! Då kan jag också ha ett saltkorn i kroppen, är du med på vad jag menar? Jag har inte det – för jag tar inte grejer. Det är så det funkar i den här världen.

Gustafsson – som rankas på andra plats i den lätta tungviktsdivisionen – kommer härnäst ta sig an den nummer 4-rankade amerikanen Anthony Smith i huvudmatchen på UFC Stockholm, som äger rum i Globen den första juni.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...