KLART: Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith blir huvudmatch i Globen

✅ MMAnytt bekräftar: Toppmötet spikat för UFC Stockholm

Under natten kom uppgifter om att en toppmatch mellan Alexander Gustafsson och Anthony Smith var i görningen för UFC Stockholm.

Detta kort efter att “The Mauler” blivit utmanad av Corey Anderson – och tackat ja.

Enligt ESPN ville UFC hela tiden få till Gustafsson vs. Smith och MMAnytt kan nu bekräfta att matchen är helt spikad. Bägge fighters har accepterat matchningen verbalt och ett offentliggörande väntas komma från den världsledande MMA-organisationen när som helst.

– Alex ser fram emot att återvända till buren på hemmaplan framför sina vänner, sin familj och sina fans. Han är redo och så är hela Skandinavien! säger Alexander Gustafssons manager, Nima Safapour, till MMAnytt.

Alexander Gustafsson och Anthony Smith – divisionens två senaste titelutmanare

Sett till rankingen fanns det inte många matcher för Gustafsson som hade blivit större än en fight mot Smith. Svensken är rankad tvåa, amerikanen är rankad fyra och de båda utmanade utmanade nyligen om bältet i titelmatcher mot den dominanta mästaren Jon Jones.

Gustafsson (18-5 MMA, 10-5 UFC) tog sig an Jones i ett returmöte på nyårsgalan UFC 232, där han förlorade via knockout i den tredje ronden. Många tyckte inte att den svenske stjärnan såg ut som sig själv och en förklaring kan vara att han tidigt i matchen fick ett otillåtet knä i ljumsken, som orsakade en inre blödning och gjorde så att han haltade efter matchen.

Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson fick sin efterlängtade returfight mot Jon Jones, mer än fem år efter deras första titelmatch. Inte heller denna gången räckte det dock hela vägen fram till UFC-bältet. Foto: Ashah Tafari-MMAnytt / Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

Innan nederlaget vann Gustafsson två raka matcher. Den senaste segern var i maj 2017, vilket även var senast UFC besökte Stockholm. Där briljerade svensken mot topprankade Glover Teixeira och vann via spektakulär knockout i den femte och sista ronden.

Smith (31-14 MMA, 7-4 UFC) mötte själv Jones så sent som under förra helgens UFC 235. Han krigade på och lyckades hålla sig kvar i matchen tiden ut – men hade inte mycket att sätta emot mästaren. Smith hade dock kunnat få vinsten via diskvalifikation, då Jones gjorde en foul även i denna match – när han knäade en sittande Smith rakt i skallen. Domaren bedömde knät som avsiktligt, men “Lionheart” valde ändå att fortsätta matchen.

Anthony Smith kämpade väl, men hade inte mycket att sätta emot i titelmatchen mot Jon Jones. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Innan Smiths match på UFC 235 stod han med tre raka segrar. Först knockade han de tidigare mästarna Rashad Evans och Mauricio “Shogun” Rua, varefter hans senaste vinst kom mot topprankade Volkan Oezdemir via submission.

UFC Stockholm: Biljetterna släpps i början av april

Inga fler matcher än själva huvudattraktionen är klara för UFC Stockholm i skrivande stund. Men Sverige har fler UFC-fighters än Gustafsson och det är inte alls omöjligt att vi får se namn som topp 10-rankade Ilir Latifi, den stigande stjärnan Jack Hermansson eller The Ultimate Fighter-deltagaren Bea Malecki fightas på galan.

Ovannämnda är bara ett axplock av svenskarna som har kontrakt med UFC och därutöver finns även gott om lovande talanger som hoppas få göra sina debuter på hemmaplan. Som alltid när UFC arrangerar ett event får vi även se internationella fighters av toppklass.

UFC Stockholm äger rum i Globen den första juni. Vill du se galan live på plats? Då gäller det att vara på hugget inför biljettsläppet. Biljetterna börjar säljas för allmänheten fredagen den femte april – men det finns knep för att kunna säkra dina platser före alla andra. Läs mer om hur du går till väga här.

Vem har du som vinnare – Alexander Gustafsson eller Anthony Smith? Kommentera!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...