Uppgifter: Stor MMA-organisation gör Sverigedebut nästa månad!

✔ Ryktas hålla TVÅ galor i Stockholm ✔ Källor: Svenske K-1-stjärnan gör MMA-debut

Den svenska kampsportsscenen börjar nu vakna efter coronauppehållet. Den första svenska MMA-galan efter pandemin hålls i morgon lördag, då FCR 7 arrangeras bakom stängda dörrar i Västerås.

Nu kan MMAnytt dessutom exklusivt avslöja att fler event planeras i Sverige – redan nästa månad. Enligt källor nära situationen ska nämligen den internationella topporganisationen BRAVE Combat Federation göra sin Sverigedebut i början av augusti.

Organisationen ryktas hålla två galor i Stockholm, den första respektive åttonde augusti. Evenemangen ska enligt uppgifter gå av stapeln på Clarion Hotel Sign, utan publik.

I samband med galorna lanseras också en ny svensk MMA-organisation under namnet Bulldog Fight Night, som enligt MMAnytts källor kommer att samarbeta med BRAVE genom att arrangera svenska matcher på korten.

BRAVE skulle först ha besökt Sverige i april, innan den galan ställdes in på grund av coronavirusets framfart.


RELATERAT: Coronaviruset fortsätter drabba svensk MMA – storgalan inställd


Josefine Lindgren Knutsson gör MMA-debut mot tufft motstånd

MMAnytt kan även avslöja att en av de svenska matcherna redan ryktas vara klar. Enligt våra källor ska ingen mindre än Josefine Lindgren Knutsson, världsmästare i thaiboxning och senast aktuell i en historisk K-1-turnering i Japan, göra sin MMA-debut på galan som äger rum den första augusti.

View this post on Instagram

Tack för priset som årets kampsportare och tack för dem fina orden @budokampsport Det är en ära för mig att ta emot ett pris även detta året jag är otroligt tacksam och stolt. Jag är tacksam över hur kampsporten bara växer mer och mer, jag är tacksam över min klubb @allstarsgymsweden som hade 7 nominerade och vann i 4 olika kategorier. Ni som inte fick något pris är fortfarande vinnare och era prestationer är inte mindre värda än andras. Det var underbart att få lite positiv energi i dessa Corona tider. Ni ska ha ett stort tack för det juryn, hela budokampsport @monis_l @jonathan.broberg @mussehasselvall ❤️ Och ett stort grattis till mina klubbkamrater: @khamzat_chimaev @alanfinfoujj @alexthemauler 🏆🏆🏆🏆 / Team Thunder ❤️🏆✊🏻 . . . My Sponsors @askarifighter @fightpharm , #kampsportsgalan #åretskampsportare #k1_wgp @svenskamuaythai @swedenmuaythai @allstarsgymsweden @sanjatrbojevic #hardwork #hardworkpaysoffs #dreamteam #swedishchampion #worldchampion #swedenmuaythai

A post shared by Josefine Lindgren Knutsson (@josefinelk_thunder) on

Stockholmsfightern, som representerar Allstars Training Center, ser ut att få tufft motstånd direkt i sin första MMA-match. Enligt uppgifter ska hon nämligen möta den flerfaldige SM, EM- och VM-medaljören Nina Back från Söders Fight Gym i Gävle.

Matchen går enligt MMAnytts källor i A-klass och blir ett möte i catchvikt på 54 kilo.

Nina Back har tävlat i det svenska MMA-landslaget och skördat framgångar såväl nationellt som internationellt. Foto: Stefan Romare-MMAnytt


LÄS MER: Svenskan snuvad på vinsten – i historiska titelmatchen: “Skandal”


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara