Diskussion: Borde UFC straffa Khabib och ta hans bälte?

✅ Diskussion: lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov är fortfarande mästare men bör UFC ta bältet ifrån honom? ✅ "UFC har skapat ett monster genom att inte vara konsekventa i sitt agerande. Det här är resultatet..."

Diskussion: Borde UFC straffa Khabib Nurmagomedov och ta hans bälte?

Det här är en lång text som inbjuder till diskussion: Borde UFC straffa Khabib och ta hans hans bälte? Så ta dig gärna tid att läsa igenom allt och dela med dig av dina egna åsikter i kommentarsfältet nedan. Om du håller en god ton så förbättrar du dina chanser att få kontruktiva svar tillbaka.


Denna text innehåller skribentens egna åsikter.


Jag tittar på min kompis och för en sekund så tycker jag synd om honom. Han ser fullkomligen förvirrad ut över allting och jag förstår honom.

Vi bjöd in honom för att titta på “en av årets bästa galor” och trots att han inte är ett särskilt stor anhängare av MMA och kampsport så väcktes hans intresse. Nu tittar han på mig med ett samma uttryck som om han precis sett en man levitera och sedermera flyga ut genom fönstret – bara för att sekunder senare komma hem med fyra Happy Meal i handen.

“Vad f-n är det som händer?!”

Tyvärr kan jag inte ge honom ett bra svar. Det enda jag kan tänka på just nu: kommer Khabib att bli av med sitt bälte? Borde UFC ta bältet ifrån honom?

Relaterat:


Borde UFC ta Khabibs bälte ifrån honom?

Det finns vissa saker som bör klargöras innan vi går vidare:

  • Hela situationen mellan Khabib och McGregor är en otroligt komplex historia med massor avolika vinklar men här ska vi fokusera på endast en fråga: Bör UFC ta Khabibs bälte ifrån honom?
  • Det är endast UFC som kan ta bältet ifrån Khabib, inte någon komission eller annat rättväsende, de kan dock komma att påverka.
  • Vi kommer inte att kunna gå till botten till detta. I de flesta av dessa frågor så kan man bara gå vidare efter att man valt en väg att följa och oftast är det baserat på personliga grunder och inte bevis. Försök att undvika att bli arg. Blir du ändå du det så testa yoga, det har gjort susen för mitt humör.
  • Har jag missat något får du gärna kommentera i kommentarsfältet!

ACTION!

Khabib Nurmagomedov har precis avslutat Conor McGregor och cementerat sin plats i en av UFCs mest talangfulla divisioner: lättviktsklassen.

Domare Herb Dean förstår direkt att Nurmagomedov inte tänker lämna McGregor direkt och motar därmed bort “The Eagle”. Khabib går motvilligt iväg, får syn på McGregors team (främst Dillon Danis) och kastar sitt munskydd mot dem.

Kort därefter hoppar han över buren och kastar sig in i ett vilt bråk. Kaoset brakar loss och hela världen tittar på.

PAUS.

Vi spolar fram lite.

UFCs president Dana White vill inte sätta bältet kring Nurmagomedovs midja i rädsla för att saker ska gå från kaos till total anarki.

Khabib lämnar arenan och Bruce Buffer läser upp det officiella beslutet. Khabib Nurmagomedov besegrar Conor McGregor via rear naked choke 3:03 in i fjärde ronden! (det var egentligen en neck crank).

Beslutet är i historieböckerna, Khabib har försvarat sin titel och är lättviktsklassens mästare.

Nu är alltså frågan: bör UFC ta bältet ifrån honom?

Låt mig nu säga vad jag tycker. Nej, jag tycker inte UFC ska ta bältet ifrån honom men jag tror att han kan komma att bli av med det på annat sätt:

Khabib gjorde kriminella handlingar och kommer (med största sannolikhet) att straffas av Nevada State Athletic Commission. De kan inte ta bältet ifrån honom men de kan ge honom ett långt straff som i sin tur gör att han förlorar bältet via inaktivitet.

Ärligt talat. Jag tror inte det kommer hända det heller. Jag tror hela situtionen kommer att blåsa över och vi kommer att lämna det bakom oss, för det här är (tyvärr) normaliserat beteende i vår kära sport.

Tycker jag om det? Nope. Men det är så det är och det vore väldigt underligt om UFC vid den här tidpunkten skulle bestämma sig för att bestraffa Khabib när McGregor gjort sig skyldig till flera kontroverser medan han höll i bältet.

UFC har en uppförandekod som inte följs

Grejen är att UFC faktiskt har regler som gör att de skulle kunna utdela reprimander till både höger och vänster:

“Fighters shall conduct themselves in accordance with commonly accepted standards of decency, social convention, and morals, and fighters will not commit any act or become involved in any situation or occurrence or make any statement which will reflect negatively upon or bring disrepute, contempt, scandal, ridicule or disdain to the fighter or the UFC.”

Ovanstående text är tagen från UFC:s Code of Conduct (uppförandekod).

Du kanske minns den från Jon Jones-fallet där han blev av med sitt bälte efter att ha varit inblandad i en trafikolycka där han skadade en gravid kvinna.

Personligen tycker jag att det är här som grundproblemet ligger: UFC har klara regler och stadgar men de är villiga att bryta dem för personer som de tycker om (läs: personer som är bra business för dem).

  • Du kan inte ena dagen fördöma beteende och nästa dag belöna det. Tänk på UFC 223-incidenten som senare ledde till en titelmatch för McGregor.
  • Du kan inte låta en fighter komma undan med ett visst beteende medan andra blir straffade för det. Jämför Jason High med Conor McGregor – Look into it.
  • Du kan inte låta fighters få undantag medan andra måste följa reglerna till punkt och pricka. Ta  Brock Lesnar och UFC 200-skandalen som exempel).

UFC fullkomligen myllrar med exempel där folk behandlas extremt olika. Jag ser inget inneboende fel i det men någonstans måste man dra en gräns och UFC har gång på gång ställt sig och pissat på sina egna regler.

UFC har skapat ett monster genom att inte vara konsekventa i sitt agerande. Det här är resultatet, inte bara UFC 229 men också UFC 223, McGregors uppförande under Bellator 187, Lesnars dopingsskandal.

UFC 229 var inte ett drömscenario men låt oss inte glömma att detta är LÅNGT IFRÅN så illa som det kan komma att bli. Låt oss inte glömma att många fighters umgås med folk som får våldet i buren att blekna?

UFC 229: vems fel var det?

UFC 229 var inte Khabibs fel. UFC 229 var inte McGregors fel. Men båda spelade en stor roll i kalabaliken som utspelade sig.

Ska jag bena ned min åsikt i en ett par korta meningar så kommer det att bli dessa:

UFC 229 var UFCs egna fel och de bör sätta sig ned och fundera på hur de ska hantera det monster som de skapat. Skulle de ta bältet ifrån Khabib så kommer de fortsätta att särbehandla människor men de bör sätta ned foten och börja slå ned på detta beteende för det skadar sporten och kan komma att växa till något mycket mycket värre än vi såg i helgen.

UFC 229 kan vara vändpunkten eller början till något mörkt.

Your move UFC.

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
DiskussionExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: PFLRory MacDonald vs Sadibou Sy


1 Juli | 14:00 | PFL
1.30 - 3.25
Till Betsafe!
Insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27612
Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 276

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
Volkanovski via domslut2.25
Holloway via domslut3.75
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...