Louis Glismann ska ta revansch och visa att Danmark är numret större

✔ Redo för skandinavisk stormatch ✔ Passningen – till rivalerna: ”Inte här för att undvika tufft motstånd”

Dansken Louis ”Spartacus” Glismann, som står med sex raka professionella vinster och 6-1 i record, gör sig redo för sin hittills största prövning genom mötet med den svenske UFC-veteranen Andreas ”Real Steel” Ståhl. Fighten, som går i superweltervikt, avgörs på den samproducerade AKFC 5/BRAVE 37-galan i Stockholm den 18 april.

Det är en stor match, särskilt för skandinavisk MMA, då en dansk lovande stjärna gör upp mot svenskt UFC-rutinerat motstånd.

– Jag har velat möta Andreas Ståhl under en ganska lång tid. Jag skulle ha mött honom i Cage Warriors i Köpenhamn men så skadade jag mig och kunde inte gå den matchen, säger Glismann i en intervju med MMAnytts Sebastian Vendel-Martinez.

View this post on Instagram

#Repost @bravemmaf Fight Announcement! #BRAVECF 37 in Sweden has another bout confirmed. @antestahl and @louis_glismann will be fighting in the Super Welterweight division. Who is winning this one? • • Buy your tickets at tailorsports.se, link in bio!

A post shared by AK Fighting Championship (@akfightingchampionship) on

Louis Glismann: “Vi vill visa att Danmark är storebror”

Enligt honom själv är det inte bara hans egen ära som står på spel. Glismann söker nämligen även revansch för klubbkamraten Damir Hadzovics första förlust i MMA – som ”The Bosnian Bomber” åkte på mot just Andreas Ståhl 2011.

– Vi är båda topp fem bland welterviktarna i Skandinavien, det är Danmark mot Sverige – och jag söker revansch för min broder Damir. Vi vill visa att Danmark är storebror, fortsätter han.

På frågan om förberedelserna inför matchen ser annorlunda ut med tanke på vad som står på spel, så avstyr Glismann det hela och skickar samtidigt en passning till andra fighters som knackar på dörren till UFC.

– Det adderar lite mer nerver, men om jag ska vara ärlig så vill jag bara bjuda på en bra show och testa mig själv. Jag är inte här för att undvika tufft motstånd som många andra fighters gör innan de går över till UFC, säger Glismann och fortsätter.

– Jag bryr mig inte om de lätta matcherna utan söker de tuffaste och jag tror att jag kan slå honom.

“Får se om han kan – men jag tror inte det”

Glismann ser gärna en fight med högt tempo och känner sig redo hur den än kommer att utspela sig, samtidigt som han ser sig själv ha ett övertag på marken.

– Jag har ganska slipad jiu-jitsu. Ingen har klarat av att hantera det än så länge så vi får se om han kan – men jag tror inte det, säger Glismann.

Se hela intervjun med Louis Glismann i videon nedan (via YouTube)!


RELATERAT: Så kan all MMA i Sverige stoppas – på grund av coronaviruset


Skribent: Richard Lindh 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...