Robert "The Reaper" Whittaker. Foto: MMAnytt/ Mazdak Cavian

Matchmäklande för UFC 225

✅Hur hade DU matchat fighters från helgens gala? ✅Blir det Gustafsson vs Romero i lätt tungvikt?

I  vanlig ordning spekulerar MMAnytt kring hur de tävlande på huvudkortet av den senaste UFC-galan kan matchas härnäst. Dela gärna med er av era egna matchningar i kommentarsfältet!

Robert Whittaker

Nu med två segrar över Yoel Romero kan Robert Whittaker (20-4 i MMA, 10-2 & mellanviktsmästare i UFC) lugnt kalla sig obestridd mellanviktsmästare. Han har gjort sig förtjänt av en semester, men men inte en alltför långvarig sådan då Kelvin Gastelum (15-3 i MMA; 10-3 & #5 i UFC) väntar när han återvänder.

Yoel Romero

Det finns två alternativ för Yoel Romero (13-3 i MMA, 9-2 & #1 i MW i UFC) antagligen flyttar han upp en viktklass och möter Alexander Gustafsson (18-4 i MMA, 10-4 & #1 i LHW i UFC), eller en returmatch mot Ronaldo ”Jacare” Souza (25-6 i MMA, 8-3 & #5 i MW i UFC).

Colby Covington

Det som väntar Colby Covington (14-1 i MMA, 9-1 & #4 i WW i UFC)) bör bara uppenbart: Ett möte med Tyron Woodley (18-3-1 i MMA, 8-2-1 & welterviktsmästare i UFC). De hatar varandra, de är båda två mästare, matchen säljer sig själv.

RELATERAT: Tyron Woodley rasar mot Colby Covington: “Vill ta hans liv”

Rafael dos Anjos

Efter att ha gått obesegrad i UFCs welterviktsdivision har nu Rafael dos Anjos (28-10 i MMA, 7-8 & #1 i WW i UFC) dragit på sig sin första förlust i viktklassen. Han är dock en sann toppfighter som förtjänar högt rankade fighters trots en poängförlust, precis som Stephen ”Wonderboy” Thompson (14-3-1 i MMA, 9-3-1 & #3 i WW i UFC), som senast förlorade via kontroversiellt domslut mot Darren Till.

Holly Holm

Nu åter i segerkolumnen lär Holly Holm (12-4 i MMA, 5-4 i UFC) sikta mot bältet, men det är svårt att motivera ännu en match mot Cris “Cyborg” Justino just än. Egentligen borde “Cyborg” möta Amanda Nunes i en superfight, tills dess bör Holm ta sig förbi Tonya Evinger (19-6 i MMA, 0-1 i UFC) först.

Megan Anderson

Trots att hon blev överkörd på marken gjorde Megan Anderson (8-3 i MMA, 0-1 i UFC) bra av sig stående och fick in flera fina träffar mot Holly Holm. Anderson har dock uppenbart mycket att jobba på, men hon visade tydligt potential, oh bör ta sig an ryska Yana Kunitskaya (10-4 i MMA, 0-1 i UFC) i nästkommande match.

Tai Tuivasa

Fortsatt obesegrad sitter nu Tai Tuivasa (8-0 i MMA, 3-0 & #12 i HW i UFC) bekvämt med tre raka segrar i UFC. Han lär inta topp 10-placeringen nu och bör möta elitmotstånd härnäst, som exempelvis vinnaren mellan Junior dos Santos (18-5 i MMA, 12-4 & #5 i HW i UFC) och Blagoi Ivanov (16-1 i MMA, 0-0 i UFC)

Andrei Arlovski

Vitryssen Andrei Arlovski (27-16 i MMA, 16-10 & #9 HW i UFC) fick se sin vinstsvit bruten, men gjorde trots det en stabil insats och visade att han fortfarande hör hemma i topp 15. Han kan ta sig an ryssen Shamil Abdurakimov (18-4 i MMA; 3-2 & #13 i HW i UFC) härnäst.

Mike Jackson & CM Punk

Ingen av dessa två hör hemma i UFC. CM Punk (0-2 i MMA & UFC) var aldrig en fighter till att börja med och Mike Jackson (1-1 i MMA & UFC) bjöd på den mest nonchalanta, frustrerande prestationen jag sett på väldigt länge.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara