Nina Back. Foto via Instagram / Stefan Romare-MMAnytt.

Talangens VM-träning – med UFC-legendaren: “Häftigt och inspirerande”

✅ Gör sitt sista världsmästerskap ✅ Avslöjar: Klar för proffsdebut

Nina Back är en av Sveriges främsta unga talanger på damsidan. 21-åringen har även gjort entré på den internationella scenen som representant för det svenska MMA-landslaget, och vann bland annat EM-silver tidigare i år.

Snart väntar ytterligare ett världsmästerskap för Back, denna gång i Bahrain mellan 11-16 november. Därefter är det dags för att inleda en karriär som professionell fighter.

“Många stora och respekterade namn”

Inför årets VM har Back planerad in en ledighet på sex veckor för att få fullt fokus på uppladdning och all förberedelse inför tävlingen. Två och en halv vecka av dessa fick hon möjligheten att åka till Sacramento i USA – för att träna under UFC-legendaren Urijah Faber på toppgymmet Team Alpha Male.

– Ibland är det bra med ett miljöombyte, och det är utvecklande att få träna med nya personer och för nya tränare, det är lätt att bli hemmablind annars. Jag pratade igenom upplägget inför VM med min coach och bokade resan efter det. Jag fick två och en halv vecka hos Team Alpha Male, och nu sker de sista förberedelserna på hemmaplan i Gävle, säger Nina Back till MMAnytt.se.

Back berättar att hon förutom Urijah Faber tränat med ett flertal stora namn, såsom Cody Garbrandt, Chris Holdsworth och Darren Elkins.

Nina Back siktar på att avsluta A-klasskarriären på topp med ett VM-guld. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Hur är det att träna med stjärnor som Urijah Faber?

– Det är så klart häftigt och inspirerande att få träffa alla. Det är många stora och respekterade namn, och jag har försökt ta åt mig så mycket detaljer och ny input som möjligt.

Nina Back siktar högt – ser inget stopp

Backs proffsdebut är planerad att ske på hemmaplan under MMA-galan Galan – Lord of the Cage 2 i Gävle som arrangeras av hennes hemmaklubb Söders Fight Gym. Förhoppningen är att avsluta på topp med ett VM-guld – för att senare sträva mot världstoppen som proffs.

– Allt är upp till mig och med rätt personer runtom mig har jag kommit en bra bit på väg sedan jag började med sporten. Självklart vill jag till de större organisationerna. Vilken av dem lägger jag inte alltför mycket fokus vid, min främsta uppgift är att fortsätta utvecklas och se till att vara förberedd för nästa match, säger Back.

GLOC 2 går av stapeln den 28 mars nästa år.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Jenny Svensson heter jag och grapplas gärna så fort jag får chansen. Jag är ett stort MMA-fan med en förkärlek för tjejfighting. Förutom att skriva på MMAnytt driver jag även Instagram-kontot @Grapplinggäris

Svara