Svenskan får stor UFC-match – på “Fight Island”

✔ MMAnytt avslöjar: Ska slåss på mystiska UFC-ön ✔ Möter tidigare titelutmanare

Den svenska UFC-fightern och tidigare The Ultimate Fighter-finalisten Pannie Kianzad ser ut att få sin toppmatch mot Brasiliens Bethe Correia ombokad. Den 25 juli är det nya datumet som den världsledande MMA-organisationen siktar på.

Kianzad har då chansen att slå sig in i världsrankingen, om hon skulle ta sig förbi Correia som är nummer 13-rankad i damernas bantamviktsdivision. Corrieia har dessutom gått en titelfight mot ex-mästaren Ronda Rousey.

Planen var först att Kianzad och Correia skulle göra upp den nionde maj, men fighten sköts sedan upp eftersom coronapandemin till stora delar har stoppat utlandsresor. Nu verkar UFC ha hittat en lösning för att kunna arrangera matchen trots allt.

Ombokningen rapporterades först av brasilianska Combate. Uppgifterna bekräftas också av källor till MMAnytt – även om inga kontrakt är påskrivna i nuläget.

En källa med insyn, som vill vara anonym på grund av sekretess, avslöjar dessutom ytterligare detaljer om var matchen planeras äga rum.

Bethe Correia (vänster) och Pannie Kianzad (höger) kommer senast från varsin seger via domslut i höstas. Correia vann sist mot Sijara Eubanks, medan Kianzad å andra sidan besegrade Jessica-Rose Clark i sin senaste UFC-fight. Foto: Orlando Ramirez/Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Pannie Kianzad väntas tävla på UFC:s privat ö

Enligt Combate är arenan okänd för UFC-galan den 25 juli. Men MMAnytt kan nu avslöja att platsen som diskuterats är UFC:s mystiska privatö, “Fight Island” – som ska göra det möjligt att flyga in internationella fighters trots viruspandemin.

Var ön ligger någonstans är fortfarande oklart. UFC har själva varit oerhört hemlighetsfulla runt det hela.

MMAnytts källa kan dock dementera ryktet att “Fight Island” skulle vara Little Saint James – en ö i Amerikanska Jungfruöarna, som tidigare tillhörde den numera avlidne finansmannen och sexförbrytaren Jeffrey Epstein. Det lösa ryktet startades av MMA-profilen Brendan Schaub, men verkar alltså vara taget ur luften.

Mer information om UFC-ön lär framkomma inom kort. Organisationens vd, Dana White, har nämligen sagt sig vara redo att arrangera matcher på “Fight Island” från och med slutet av juni.

– Folk är väldigt fascinerade över “Fight Island”, och jag är exalterad. Just nu tittar vi på juni. Och vi kommer bokstavligen bränna av tre eller fyra galor där, på en månad. Jag kommer bo på ön i en månad, förmodligen under hela juli, sa Dana White nyligen i en livesändning med UFC-kommentatorn Jon Anik på ESPN.


RELATERAT: Klockrena inslaget: Här roastas UFC – av populäre TV-komikern!


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtPannie KianzadSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...