Superior Challenge 17: Guram Kutateladze återvänder med fin TKO-vinst

✅ Guram Kutateladze återvänder till buren med stil! ✅ Avslutar tuff fransman på Superior Challenge 17!

Alldeles nyss fick vi se den femte matchen på Superior Challenge 17, som pågår på Cirkus på Djurgården i Stockholm i skrivande stund. Där ställdes den återvändande malmöiten Guram Kutateladze mot fransmannen Nicolas Joannes i ett catchviktsmöte om 68,5 kg, som var Kutateladzes första match på över ett och ett halvt år.

Kutateladze var tidigt i kontroll över matchen och lyckades säkra vinsten via teknisk knockout, efter att ha fått in en klockren höger och följt upp med ytterligare slag på marken redan i den första ronden. Joannes var snabbt upp på fötter och protesterade domarstoppet – men det var tydligt att han var ute och han var fortfarande något vinglig när han ställde sig upp.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Rond 1:

Kutateladze får in ett slag direkt, men Joannes är aktiv och går in med vilda slagväxlingar. Kutateladze klarar sig dock bra och lyckas trycka ifrån sig fransmannen. Kutateladze får in en headkick och Joannes åker till marken med Kutateladze  över sig. Det händer dock inte så mycket och domaren säger ifrån. Kutateladze börjar ösa slag ovanifrån, men Joannes drar sig mot gallret för att försöka ta sig upp igen. Joannes håller ner Kutateladze som inte får in alltför mycket ground and pound.

Kutateladze håller ned fransmannen som fortsatt försöker komma loss för att komma upp igen. Kutateladze håller dock emot bra och får in några fina träffar ovanifrån. Kutateladze  försöker jobba sig in i mountposition med en minut kvar. Fransmannen tar sig till sist upp men får käka två knän som straff.

Kutateladze får sedan in en perfekt höger, och Joannes blir riktigt åker i mattan, varpå domaren har sett nog och stoppar matchen. Fransmannen protesterar vilt, men det här stoppet var helt korrekt.

Vinnare: Kutateladze via TKO (slag), rond 1.

Kutateladze står nu med ett professionellt matchfacit på 8-2, medan Joannes å andra sidan står med 17 vinster och 14 förluster.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...