Svenska stjärntränaren kritiserar UFC-upplägget: “Förlorar halva lönen!”

✔ Allstarstränaren vill att MMA-legendarer endast ska tävla för att de vill: "Efter alla dessa år, efter alla dessa legendariska krig..."

Den svenska stjärntränaren Andreas Michael har under åren kommit att hjälpa några av Sveriges och världens främsta fighters att nå framgång i organisationer som UFC.

Under Michaels och Allstars ledning har internationella stjärnor som Alexander Gustafsson och Khamzat Chimaev kommit att skriva in sig i historieböckerna. “The Mauler” har bland annat tävlat om UFC-titeln vid tre tillfällen och valdes in i UFC Hall of Fame för sin episka titelmatch mot Jon Jones i september 2013.

Michael var också på plats när Khamzat i april krigade hem vinsten mot Gilbert Burns, en match som nu tagit UFC-svensken mycket nära en egen titelchans! Men trots alla hyllade insatser som satt Sverige på världskartan som kampsportsnation så är allt inte guld och gröna skogar. I ett exklusivt samtal med MMAnytt berättar Michael om sina starka känslor kring en mer rättvis behandling av organisationens superstjärnor och pionjärer.

Enligt stjärntränaren så skulle UFC kunna förbättra situationen för många fighters genom att slopa den nuvarande lönestrukturen. De flesta UFC-fighters får nämligen en grundlön som sedan dubblas om de vinner. Det är ett upplägg som kommit att kritiseras allt mer under de senaste åren. Vissa fighters bjuder på hyllade insatser som går till historien som några av de bästa matcherna genom tiderna, men upplägget gör att endast en fighter dubblar sin grundlön.

 – Fighters lämnar blod, svett och tårar inne i oktagonen, sade Andreas Michael till MMAnytt. De förkortar sina karriärer med flera år på grund av dessa krig, vilket i sin tur påverkar deras ekonomi för att de får färre år att fortsätta tävla i. Men när de förlorar får de halva lönen, trots att företaget växer på grund av deras fantastiska matcher!

 


HETAST JUST NU


Allstarstränaren: “Superstjärnor ska vara ekonomiskt oberoende!”

Allstars-tränaren Andreas Michael är långt ifrån den enda som kritiserat upplägget. I slutet av mars så gick UFC-veteranen Matt Brown en tuff och mycket jämn match mot Bryan Barberena. Matchen gick tiden ut och “Bam Bam” Barberena utnämndes till vinnare via delat domslut och båda fighters tilldelades en Fight of the Night-bonus på 50,000 dollar (ca. 497 000 kronor).

Sportkommissionen i Ohio kom efter galan att avslöja UFC-atleternas löner. Där kunde man se att Brown hade en grundlön på 105,000 dollar (strax över 1 miljon kronor), en lön som enligt UFC:s lönestruktur hade dubblas vid vinst. Trots att han fick en rejäl bonus så gick Brown ändå hem med mindre pengar än om domarna utnämnt honom till vinnare i den jämna matchen.

Michael tycker att det borde visas mer uppskattning för fighters som varit delaktiga i att bygga sporten i världsledande organisationer som UFC, Bellator och ONE Championship.

 – Pionjärer och superstjärnor ska inte behöva slåss av ekonomiska skäl, fortsatte Michael. De har dragit in stora summor till de stora organisationerna. De ska slåss för att de vill och inte för att de måste. Efter alla dessa år, efter alla dessa legendariska krig i buren, efter Hall of Fame-matcher… Jämför lönerna med vad de stora organisationerna har tjänat. Superstjärnor ska vara ekonomiskt oberoende!

Michael hade tidigare luftat sina tankar i ett inlägg på Instagram som fick medhåll från bland annat Jimi Manuwa och Ariel Helwani.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...