Uppgifter: UFC har planer att komma till Sverige – Redan i år!

✔ Kommer vi att få se Khamzat Chimaev tävla i huvudmatchen när UFC återvänder till Sverige?!

UFC håller på att se över möjligheterna att återvända till Sverige och planen är att göra det redan i år!

Italien - Serie A

Juventus vs Bologna
Odds 1.57 - 6.00
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

MMA-skribenten Nolan King kunde avslöja att UFC håller på att titta på Sverige för en gala i november. UFC har redan galor planerade hela vägen fram till oktober och snittar tre galor per månad, varav en av dem är en PPV-gala. Med största sannolikhet kommer det alltså att bli en så kallad UFC Fight Night-gala full av europeiska och svenska talanger!

Det vore i sådana fall sjunde gången som UFC besöker Sverige och den svenska huvudstaden. I merparten av matcherna har svenska MMA-legendaren Alexander Gustafsson tävlat eller varit tilltänkt att tävla i huvudmatchen:

  • UFC Fight Night: Gustafsson vs. Smith (2019)
  • UFC Fight Night: Gustafsson vs. Teixeira (2017)
  • UFC on Fox: Gustafsson vs. Johnson (2015)
  • UFC Fight Night: Nelson vs. Story (2014)
  • UFC on Fuel TV: Mousasi vs. Latifi (2013)
  • UFC on Fuel TV: Gustafsson vs. Silva (2012)

HETAST JUST NU


Vilka fighters kan vi komma att få se UFC Sverige 2022?

Trots att galan endast är på idéstadiet så kan man dra vissa slutsatser från premissen. Med tanke på att Alexander Gustafsson tävlar på UFC London den 23 juli så är det möjligt att UFC överväger att ha någon annan i huvudmatchen. Gustafsson skulle kunna ta sig ur UFC London relativt oskadd, men att gå en huvudmatch 3-4 månader senare lämnar inte mycket utrymme för skador eller oväntade händelser.

Det är desto troligare att UFC istället tittar på att boka in Khamzat Chimaev i huvudmatchen! “Borz” Chimaev har inte tävlat sedan hans hyllade match mot Gilbert Burns i april. Khamzat vann den jämna matchen men tog rejält med skada, något som dock inte skulle hindra honom från att kliva in i oktagonen framför den svenska publiken i november!

Med tanke på Khamzats stjärnstatus och topprankade position i welterviktsklassen så vore det en grym möjlighet för “Borz” att slåss inför hemmapubliken. Frågan är vem Khamzat skulle kunna möta i huvudmatchen i sådana fall? Med tanke på hans tredjeplats i welterviktsklassen och andra inbokade matcher så finns det inte alltför många alternativ.

UFC har redan visat intresse för att matcha Khamzat mot den tvåfaldige titelutmanaren Colby Covington. Det vore en vettig match med tanke på deras position i divisionen. Covington är rankad etta i divisionen och har ingen match inbokad för tillfället. Ett annat alternativ vore Khamzat vs Nate Diaz. UFC har även visat intresse för denna match och det vore en riktigt stor match för Khamzat, trots att Diaz inte är rankad och är i slutet på sin UFC-karriär!

 

Vem skulle du vilja se tävla när UFC återvänder till Sverige?

 

 

Juventus vs Bologna

 

1.57 – 6.00

 

2 Oktober | 20:45 | Italien – Serie A


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvensk Kampsport

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara