Joe Rogan bryter tystnaden – om sin superdeal med Spotify

✔ Joe Rogan talar ut om sin superdeal med Spotify

UFC-kommentatorn Joe Rogan har ingått i ett exklusivt avtal med Spotify som kommer göra honom till en mycket förmögen man. Hans podcast The Joe Rogan Experience (JRE) har kommit att bli en av de mest populära showerna på bland annat YouTube men kommer i framtiden endast att finnas hos den svenska streaming-jätten.

Avtalet mellan Rogan och Spotify sägs enligt flera källor vara värd över 100 miljoner USD, vilket är över 1 miljard SEK. Den enorma dealen kom som en överraskning för många och även Rogan säger sig ha svårt att greppa situationen:

 – Jag känner mig rikare, på ett konstigt sätt, sade Rogan i en intervju med New York Times. Jag kan inte riktigt registrera det. Det känns fake.

När han får frågan om siffrorna bakom superdealen med Spotify så avböjer Rogan:

– Det känns äckligt (att prata om). Speciellt nu, när folk inte kan jobba.

Joe Rogan om sin framgång

Med långt över 1400 avsnitt av JRE och JRE MMA Show så har Rogan byggt upp en trogen följarskara och miljonpublik. Han har haft mängder av superstjärnor och kontroversiella personer som gäster och fortsätter att pumpa ut avsnitt i rasande fart.

Rogan tror att hans unika stil har gjort showen till den framgång den är idag:

 – Jag tror att i en show som [Late Show with Seth Meyers] så finns det massor av folks åsikter involverade. Oavsett om det är rätt eller fel, när du lyssnar på podcast så får du en individs rena och skära perspektiv. I mitt program så är det min åsikt och min gästs åsikt. Det är allt. På ett TV-nätverk så får du en grupps samlade idé om vad de tror att folk kommer att gilla eller ogilla. Du får aldrig något galet. Du får aldrig något som kommer få dig sparkad från jobbet.

Det är många som frågar sig om JRE kommer att förändras i och med flytten till Spotify. Rogan själv hävdar att så är inte fallet. För honom är det viktigaste att fria diskussioner tar vid, något som han kritiserar bland annat YouTube för att hindra.

 – Vad som gjort vårt samhälle bättre än för hundra år sedan är inte vårt välstånd, det är utvecklingen av våra idéer. Allt som vill hindra diskussioner är skadligt för utvecklingen av idéer.

 

 

Kategorier
Joe Rogan

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara