Man försökte råna UFC-fighter – gick inte som planerat…

✅ Rånaren valde helt fel offer ✅ Kvinnan hyllas för sitt agerande

Rånaren trodde att han gav sig på en hjälplös kvinna. Det han inte visste var att hon var en professionell MMA-fighter som tävlar i UFC.

Det var runt 20-tiden i lördags som den brasilianska stråviktaren Polyana Viana väntade på en Uber utanför sin lägenhetsbyggnad i västra Rio de Janeiro, när en man plötsligt smög sig fram nära henne.

– När han såg att jag såg honom, så satt han redan bredvid mig. Han frågade vad klockan var, jag gav honom tiden och såg direkt att han inte tänkte gå iväg. Så jag flyttade mig genast och stoppade undan min mobil. Då sa han, “Ge mig telefonen. Försök inte reagera, för jag är beväpnad.” Sedan la han handen över en pistol i fickan, men jag insåg att den var för mjuk för att vara äkta, berättar Viana för MMAjunkie.

Hon fortsätter:

– Han var redan så nära mig. Så jag tänkte, “Om det är en pistol så kommer han inte ha tid att dra upp den.” Så jag ställde mig upp, slängde två slag och en spark. Han föll omkull och då fångade jag honom i en rear-naked choke. Sedan satte jag ner honom på samma ställe som vi först satt och sa, “Nu väntar vi på polisen.”

Blev rädd för att få mer stryk

Viana, 28, insåg senare att mannen inte alls hade någon riktigt pistol. Det var istället utklippt kartongpapper i form av en pistol. Men i stundens hetta var hon ändå inte riktigt säker om det var en leksakspistol, en kniv eller något annat.

Foto: Privat

Viana höll sig väldigt lugn under händelseförloppet och mannen gav snabbt med sig efter att ha mottagit hennes hårda smällar. Vianna höll fast honom i ett kimura-grepp och bad en förbipasserande person att ringa polisen.

Enligt Viana verkade mannen rädd för att få mer stryk och accepterade genast sitt öde istället för att försöka streta emot. Vid polisstationen fick hon sedan reda på att mannen hade gripits tidigare och precis blivit frisläppt.

Foto: Privat

Polyana Viana hyllas på nätet

Flera medier har uppmärksammat händelsen efter Vianas intervju med MMAjunkie och nu hyllas hon från flera höll för sitt klockrena agerande i den otäcka situationen.

Någon som är särskilt nöjd är UFC:s vd Dana White.

– Till vänster är Polyana Viana, en av våra UFC-fighters och till höger är mannen som försökte råna henne, skriver White med hashtagen #badfuckingidea i ett inlägg som gillas av nästan en halv miljon användare på Instagram i skrivande stund.

Viana (10-2 MMA, 1-1 UFC) har ingen match inbokad för närvarande. Men med den uppmärksamhet denna händelse har fått kan man anta att allt fler kommer ha ögonen på henne nästan gång hon kliver in i buren, när det än må vara.


Den här artikeln publicerades först på MMAnytt.se den 7 januari kl. 21.55.

Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...