Ben Askren: “Khamzat Chimaev har inte vunnit en enda UFC-match!”

✔ Askren om det svenska stjärnskottet: "Ibland kan man se grym ut mot killar som inte är så bra"

Den numera pensionerade UFC-fightern Ben Askren köper inte all hype bakom det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev. Enligt “Funky” Askren så har “Borz” ännu inte bevisat att han är något utöver det vanliga.

Vidare så anser Askren att svensk-tjetjenska Chimaevs rekordvinster inte säger särskilt mycket om hans talang. Enligt Askren så kommer Chimaevs match mot MMA-veteranen Gerald Meerschaert den 19 september att vara avgörande.

 – Vi har sett honom två gånger i UFC, sade Askren i en intervju med Submission Radio. Men den första killen han mötte, John Phillips, han har ett matchfacit på 1-4 i UFC, så han är väldigt misslyckad. Den andra snubben som han mötte, han var ett nytt tillskott i UFC. Så [Khamzat] har inte vunnit en enda UFC-match.

– Okej, han krossade definitivt de två, det finns det inget tvivel om, men är de på Gerald Meerschaert-nivå? Svaret är nej, definitivt inte!


Relaterat


Ben Askren tränar med Khamzat Chimaevs motståndare

Att den före detta ONE Championship-mästaren Askren ifrågasätter Chimaev kanske inte kommer som en särskilt stor överraskning. Askren har starka kopplingar till Roufusport där även Meerschaert tränar.

 – Ibland kan man se grym ut mot killar som inte är så bra, men sen när det får lite motstånd så blir det mycket svårare. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig från Chimaev. Jag vet att Gerald är riktigt bra. Han är riktigt tuff. Men jag vet inte om Chimaev än.

Chimaev har minst sagt tagit MMA-världen med storm. Han skrev modern UFC-historia genom att ta hem två vinster på rekordtid och sedan dess har hans stjärna bara fortsatt att stiga.

En som verkligen fattat tycke för den svenska Allstars-fightern är UFC-chefen Dana White som höjer Chimaev till skyarna. Skulle svensk-tjetjenska Chimaev ta hem vinsten har White sagt att han kommer att få möta den före detta titelutmanaren Demian Maia.

Att UFC valt att redan valt ut nästa motståndare för Chimaev har inte fallit Meerschaert i smaken. Khamzat har dock själv eldat på och utmanat flera toppstjärnor, däribland Diaz-bröderna.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Ben AskrenKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara