Daniel Cormier har en reservplan om Brock Lesnar-matchen går i stöpet

EXTRA ✅ Dubble mästarens reservplan – ifall inte Brock Lesnar kan möta honom härnäst

Daniel Cormier stod för en stabil prestation i helgen när han försvarade bältet mot Derrick Lewis i huvudmatchen på UFC 230.

UFC 230: Cormier vs. Lewis – Resultat och Statistik

“DC” tog matchen mot “The Black Beast” med bara tre veckors varsel, men lyckades ändå besegra sin motståndare via submission i den andra ronden. Nu blickar den dubble mästaren mot sitt nästa titelförsvar.

Öppnar för returmatch

Sedan tidigare står det klart att Cormier kommer försvara titeln mot WWE-stjärnan Brock Lesnar. Men om den matchningen skulle gå om intet har han en reservplan – en rematch mot Stipe Miocic.

– Om det inte blir Lesnar i tungvikt blir det Stipe. Han förtjänar returmatchen, och jag har inte sagt något annat. Jag har hela tiden sagt att det blir en rematch mot Stipe om det inte blir Lesnar. Jag ville bara inte möta honom med tre veckors varsel. Det måste ni förstå. Det är bättre om jag har ett fullt camp innan jag möter honom igen, säger Cormier efter UFC 230.

Från vänster: Stipe Miocic knockades av Daniel Cormier och förlorade sin tungviktstitel på UFC 226 i somras. Foto: MMAnytt/Rigel Salazar

Blev dubbel mästare i somras

Cormier besegrade Miocic via knockout på UFC 226 tidigare i år, och har varit mästare i både lätt tungvikt och tungvikt sedan dess.

Läs mer: Stipe Miocic rasar mot Brock Lesnar efter bråket: “Respektlöst”

Miocic är den som under sin tid som mästare lyckats försvarat tungviktsbältet flest gånger (3).  Inför förlusten mot Cormier hade han sex raka segrar i divisionen.

 

Vill ni se Cormier möta Stipe hellre än Lesnar? Kommentera nedan!

 

Kategorier
Daniel CormierSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara