Filmen avslöjar: det här sade Petr Yans hörna – innan det otillåtna knät!

✔ Khabib översätter de ryska uppmaningarna! ✔ Hätsk stämning mellan Yan och Sterling

Petr Yan skrev historia under helgens UFC 259, men säkerligen inte på det sätt som han hade önskat.

Under sitt första titelförsvar mötte han topprankade Aljamain Sterling. Yan blev hårt pressad från start men höll sitt lugn och började ta över matchen i takt med att minuterna tickade ned.

I den fjärde ronden hände dock det otänkbara. Medan Sterling befann sig på mattan så landade “No Mercy” Yan ett otillåtet knä i huvudet på “Funkmaster”.

Sterling skadades så pass illa av knät att han inte längre kunde fortsätta. Domarna valde då att diskvalificera den ryska mästaren och krönte istället Sterling till divisionens nya mästare. Det var första gången som en UFC-mästare blivit diskad och blivit av med bältet under en match.

Kraftig förvirring rådde dock efter knät landat, då Yan bland annat hade flera personer i sin ringhörna som pratade olika språk till honom.


RELATERAT


Videon visar: det här sades till Petr Yan

ESPN har nu släppt en video som visar vad som sades till Petr Yan, precis innan och efter knät som fick honom diskad.

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov var på plats och översatte den ryska biten. Enligt “The Eagle” så ska en av Yans lagkamrater uppmanat honom att “attackera Sterling med något annat än slag”.

Man kan dock höra en av Yans lagkamrater ge honom motsatta instruktioner, på engelska:

 – Slå bara, slå bara!

Yan tillbakavisar att han ska ha lyssnat på uppmaningarna.

 – Ärlig talat så hörde jag inte mina tränare, berättade Yan via en tolk under presskonferensen efter galan. Jag fokuserade bara på hans händer och jag trodde att han typ hukade sig. Jag förstod inte att hans knä var på [mattan].

– Detta var i mästerskapsronderna och bältet stod på spel. Jag höll på att vinna matchen och skulle aldrig riskera allt genom medvetet göra något otillåtet.

Yan har sedan dess bett om ursäkt, men har också kritiserat Sterlings uppförande efter matchen.

 – Jag ber om ursäkt och hoppas på en snabb återhämtning för Sterling. Det var inte meningen att landa ett otillåtet slag, jag gjorde bara ett stort misstag och får betala för det.

Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...