Georges St-Pierre tror på Nick Diaz: “Han behöver gå all in”!

✔ Kan Nick Diaz återvända i toppform? ✔ "Jag vet inte vad det är han vill"

Enligt UFC-legendaren och Hall of Fame-stjärnan Georges “Rush” St-Pierre var det en ringrostig Nick Diaz man fick se på UFC 266. Det var förstås första gången på nästan sju år som Nick klev in i oktagonen igen, i en returmatch mot “Ruthless” Robbie Lawler.

Nick och Lawler möttes för första gången över 17 år tillbaka i april 2004 på UFC 47. Lawler var känd för sin boxning och sin hänsynslöshet i oktagonen, medan Nick främst sågs som en BJJ-specialist.

Förväntningarna till trots lyckades Nick leverera en snygg högerkrok som sände Lawler direkt till mattan! Det var en klassisk match som än idag hyllas av fans.

I returmatchen var det istället Lawler som dominerade, men Nick hade sina stunder när han väl kom in i rytmen. Matchen avslutades i tredje ronden efter att Nick inte kunde fortsätta till följd av en högerkrok från Lawler.

Nick var helt klart långsammare än förut, men med tanke på att han var både äldre och tyngre (matchen tog plats på 185 lbs istället för 170 lbs) var det inte särskilt förvånansvärt.

Foto av Jeff Bottari/Getty


HETAST JUST NU


Ringrost spelade en avgörande faktor för Nick Diaz enligt St-Pierre

Enligt St-Pierre spelade ringrost en avgörande faktor i returmatchen mellan Nick och Lawler. UFC-legendaren vill gärna se den tidigare rivalen Nick göra ett nytt försök efter några justeringar. Detta har “Rush” St-Pierre att säga om sin forna motståndare:

– Det var en tuff natt för honom eftersom han kom tillbaka efter sex eller sju år, sade St-Pierre till Yahoo Sports. Det var en lång, lång tid. Ingen kan komma tillbaka lika bra som de var förut efter så lång tid. Jag har fått intrycket att Nick lämnat en hel del pengar på bordet, vilket är synd för honom, eftersom hans bästa år kanske är förbi. Han var helt klart rostig. (Jag) Vill inte komma med några ursäkter (för honom), men vi kanske inte har sett hans bästa än. Kanske kommer han tillbaka och blir bättre eftersom efter sju år – jag tävlade efter mer än fyra år. Jag kan säga det: det är väldigt svårt.

– Det finns mycket som man inte kan göra i träning, fortsätter St-Pierre. Du kan inte återskapa i träning det som händer i en match och det enda sättet att få tillbaka det (du förlorat) är genom att uppleva äkta tävling. Jag tror att han kan bli bättre än han var (på UFC 266). Jag tror att han kan komma tillbaka bättre om han vill. Det är en skillnad mellan fighters som kommer för att plocka upp en lönecheck och fighters som återvänder för att bli mästare. Jag vet inte vad det är han vill. Han måste klura ut det själv. Men vad han än väljer att göra, måste han hålla sig till det och gå all in.

Efter matchen ansåg Nick själv att resultatet inte var särskilt förvånansvärt. I intervjun direkt efter matchen nämnde han bland annat att han förtjänade förlusten och indikerade att matchen inte borde ha tagit plats. Fanfavoriten Nick har inga planer på en till match i dagsläget.

 

Kan Nick Diaz verkligen göra en comeback efter prestationen på UFC 266?


VIDEO: UFC-mästaren Jan Blachowicz tävlar i Ninja Warrior!


Speltips inför UFC 267!

Jan Blachowicz besegrade förstås forna mellanviktsmästaren Rockhold på UFC 239 innan han själv kom att bli lätt tungviktsmästare. Efter ett imponerande titelförsvar mot Israel Adesanya är det äntligen dags för Blachowicz att försvara titeln på nytt – denna gång mot Glover Texeira!

Våra samarbetspartners Betsafe och Bethard ger dig goda odds inför matchen, särskilt om du är ett Texeira-fan! Just nu ligger oddsen på 1.38 (Betsafe) för mästaren Blachowicz och 3.10 (Bethard) för utmanaren Texeira.

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Georges St. PierreNick DiazSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...