Italienska UFC-fightern vägrar prata med media – anledningen chockar!

✔ Fansen hyllar Di Chirico: "Han står för något"

Den italienska mellanviktaren Alessio Di Chirico säkrade karriärens största seger i helgen då han som rejäl underdog knockade den virala sensationen Joaquin Buckley i första ronden.

Det var en imponerande och välbehövd vinst för Di Chirico, som satt på tre raka förluster inför mötet. Efteråt talade Di Chirico med MMA-medierna på plats men var inte alls på det humör man hade trott efter en sådan spektakulär vinst:

– Förlåt, men jag lovade mig själv att inte göra denna intervjun, sade Di Chirico. Jag gillar inte att ni bara intervjuar vinnaren… [Matchen] är mellan två människor, en vinnare och en förlorare. Så jag gillar inte det här. Jag ber om ursäkt, jag uppskattar era jobb, men jag vill dela detta budskap.

 

UFCs vd Dana White berättade också att Di Chirico och hans team reagerade argt när han gratulerade dem för en fin prestation.

 


HETAST JUST NU


Fansen hyllar Di Chirico

I kommentarsfältet på videon har en överväldigande majoritet av fansen valt att hylla Di Chirico för att han “står för något”, vilket han onekligen gör. Det ligger dessutom något i det han säger, då det finns fighters som gärna vill tala ut efter en förlust.

Majoriteten av fighters vill dock varken prata med media eller synas på kamera. De är ofta i ett känslomässigt tillstånd och kan till och med kräva omedelbar läkarvård. Det anses dessutom osmakligt att intervjua en fighter som precis blivit knockad, då hjärnskakningar kan få dem att tala oklart eller ologiskt.

Calvin Kattar intervjuades i buren efter sin brutala förlust mot Max Holloway i helgen. UFC-chefen Dana White såg dock till att han direkt efteråt skickades till sjukhuset, utan att tala med varken media eller fans.

 

Håller du med Alessio Di Chirico?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara