UFC-veteranen Joseph Benavidez går i pension – Dana White släpper uttalande

✔ Utmanat om titeln fyra gånger i UFC! ✔ Blir avtackad av UFC-chefen Dana White!

En lyckad och framgångsrik MMA-karriär har nått sitt slut efter att UFC-veteranen Joseph Benavidez meddelat att han gått i pension. Beskedet kom under gårdagen och nyheterna bemöttes med hyllningar runt om i världen.

Benavidez har vid fyra tillfällen tävlat om flugviktstiteln inom organisationen men har aldrig lyckats ta hem bältet. De två första titelmatcherna var mot en av de bästa flugviktarna i UFC:s historia, Demetrious Johnson, och de övriga kom emot den tidigare mästaren Deiveson Figueiredo.

Benavidez kom som närmast att vinna titeln i den första matchen mot Johnson där han förlorade via ett delat domslut. Det var en jämn kamp som hade kunnat gå åt båda hållen. I returmötet blev han däremot avslutad av Johnson och det tog närmare sju år innan han fick chansen igen på titeln mot Figueiredo.

Båda matcherna mot Figueiredo fick snabba avslut där han blev avslutad via TKO i den andra ronden i den första matchen. Och i returmötet förlorade han via en submission i första ronden.

Benavidez gick sin sista match för UFC i mars detta år på UFC 259 där han förlorade via ett enhälligt avslut mot Askar Askarov.


HETAST JUST NU


Joseph Benavidez fru och Dana White reagerar på beskedet

UFC-chefen Dana White gick ut med ett uttalande på ESPN där han hyllade Benavidez karriär och tackade honom för det han har åstadkommit inom sporten.

– Joseph Benavidez har varit en pelare för de lättare viktklasserna under flera år, sade White. Sedan han gick med i WEC 2008 och sedan i UFC 2011 har han använt sig av sin ostoppbara press och förödande guillotine för att hålla sig kvar i toppen av två olika viktklasser under 13 år.

– Hans episka krig mot Dominick Cruz, Demetrious Johnson och Henry Cejudo kommer aldrig att glömmas bort. Benavidez betedde sig alltid professionellt och uppträdde på ett sätt som gjorde att alla respekterade honom.

Även Megan Olivi som är Benavidez fru reagerade på nyheten via hennes Twitter-konto.

 

Kommer du sakna Benavidez i buren?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Joseph BenavidezNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...