Kritiken haglar efter forne UFC-mästarens brutala knockoutförlust: “Utklassning”

✔ "Upplagt som mismatch!" ✔ "Domaren ville att Frank Mir skulle dö!"

I natt blev den forne UFC-mästaren Frank Mir (MMA: 19-13, boxning: 0-2) överkörd och avslutad av den meriterade och erfarne bulgariske boxaren Kubrat Pulev (29-2) och många är besvikna över matchningen.

Det var på förhand en väldigt svår matchning för den forne titelhållaren i UFC. Förvisso hade han överraskat med en stark insats i sin boxningsdebut mot Steve Cunningham, men förlorade i slutändan ett enhälligt domslut.

Pulev är dock en etablerad toppboxare i tungvikt med segrar över bland andra Derek Chisoria och hade innan mötet med Mir senast mött Anthony Joshua. Det var dock en oerhört ensidig match så länge som den varade. Pulev satte hård press från start och prickade Mir med ett flertal hårda slag som skakade ex-UFC-mästaren.

Efter att Pulev träffade med ett förödande slag som såg ut att avsluta Mir – som vinglade runt på osäkra steg. Bisarrt nog valde domaren Dan Miragliotta att låta matchen gå ett par sekunder till fram till att Mirs kroppsspråk gjorde det tydligt att han inte kunde fortsätta. Pulev visade nåd och gick sakta framåt med händerna nere istället för att flyga på Mir med fler slag.

Till slut bröt Miragliotta innan Mir hann ta emot fler slag – men kampsportsfans världen var inte nöjda med varken matchningen eller stoppet.


HETAST JUST NU


MMA-världen reagerar på Frank Mir vs Kubrat Pulev

På sociala medier började kritiken forsa. Många ansåg att matchningen var alldeles för ojämn till att börja med då Mir förlorat sex utav sina sju senaste kampsportsmatcher (tre via T/KO) medan Pulev tillhör världseliten i tungviktsboxning. Miragliotta fick också mycket kritik på grund av osäkerheten kring stoppet som hade kunnat orsaka Mir mycket onödig skada.

Vad tyckte du om Triad Combat?


Missa inte: Brittiske stjärnan sågar Khamzat Chimaev: “Bara hype”


Speltips inför UFC Vegas 44

Snart kommer legendaren José Aldo tillbaka till buren för sin tredje match under de senaste 12 månaderna. Aldo har sett otroligt bra ut på senare tid, med segrar över skickliga bantamviktare såsom Marlon Vera och Pedro Munhoz. Nu vill han fortsätta segertåget – med siktet på titeln!

Motståndaren blir spännande Rob Font, som med sin skarpa boxning nyligen besegrat forna bantamviktsmästaren Cody Garbrandt. “Junior” Aldo blir säkerligen Fonts tuffaste motstånd hittills. Den forna fjäderviktsmästaren Aldo är otroligt snabb med nävarna även i bantamvikt, och har lite extra krut i slagen jämfört med de allra flesta bantamviktare!

Trots det är legendaren underdog inför mötet. Du som är Aldo-fan har därmed en riktigt spännande match att se fram emot – och med en tippning på stridstestade Aldo kan du göra matchen ännu mer nervkittlande!

 Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!UFC-rankning

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
BoxningFrank MirSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...