Jiu jitsu-klubben utsatt för allvarlig brandattack: “Försök till grov mordbrand”

✔ Vansinnesdådet lämnar klubben i chock: "Kastat in en dunk med bensin och tänt på!"

På torsdagskvällen i förra veckan fick Max Lindblad ett samtal som han sent skulle glömma. Polisen ringde på hans frus telefon och berättade att deras klubb Stark Jiu Jitsu stod i lågor.

 —  Vi åkte in till klubben direkt, säger Max Lindblad till MMAnytt.se. Vi pratar med polisen på plats. Det visar sig att det är någon som sparkat in rutan och kastat in en dunk med bensin och tänt på. Hela lokalen står i lågor. Det är inte bara så att det brinner, det är ordentligt.

Det misstänkta mordbrandsattentatet har lämnat Stark Jiu Jitsu och dess medlemmar i både chock och förvirring. Lindblad säger att övervakningskamerorna visar hur två personer lämnar brottsplatsen i en bil, men han vill undvika att spekulera alltför mycket i vilka som kan stå bakom dådet.

Klubben är skadad av eld och rök men lyckligtvis tog ingen fysisk skada. Det hade dock kunnat sluta riktigt illa.

— I och med att det är vid en tidpunkt som vi normal sett är i inne i gymmet gör det lite läskigt, fortsätter Lindblad. Vi kunde lika gärna varit inne i gymmet och tittar man på övervakningskamerorna så står hela gymmet i lågor på tio minuter. Vad som gör det ännu mer läskigt är att det bor folk i huset. Det är en lokal som ligger i en bostadsrättsförening, så hela huset kunde ha brunnit ned. Det kunde gått illa.

Polisen har nu inlett en förundersökning och rubricerar incidenten som försök till grov mordbrand.HETAST JUST NU


Klubben har fått ett enormt stöd efter tragedin

Trots att det har varit en väldigt jobbig tid för teamet bakom Stark Jiu Jitsu och dess medlemmar så väljer de nu att blicka framåt.

Den senaste tiden har kantats av framgångar där klubben samma vecka som händelsen även tävlade i VM i Abu Dhabi och lyckades få tre världsmästare.

Lindblad och hans team har blivit översköljda av lyckönskningar och finansiellt stöd, främst via sin GoFundMe-sida som dragit in över en kvarts miljon kronor till klubben.

 – Jag hoppas att detta kan bli till en större grej som för kampsportare tillsammans, säger Max Lindblad. Vi gillar ju alla kampsport, det ska inte finnas några motsättningar där. Sen om det sker en sån här tragisk grej, okej, då får man acceptera det, om det var det som gjorde att vi alla kan enas.

Du kan stötta Stark Jiu Jitsu via deras GoFundMe-sidan här eller besöka dem på sociala medier för att komma i direkt kontakt med någon från klubben.

Hör hela intervjun på MMAnytts YouTube-sida.


Missa inte: Colby Covington redo att ta sig an Khamzat Chimaev: “Han är ett skämt”


Speltips inför UFC Vegas 44

Nästa helg kommer den före detta UFC-mästaren Jose Aldo att återvända till buren då han tar sig an topprankade Rob Font. Den spännande bantamviktsdrabbningen kan komma att visa vem som cementerar sin plats i toppen och gör sig förtjänt av en titelmatch under 2022.

Font är rankad över Aldo och öppnar även upp som favorit hos MMAnytts samarbetspartner Bethard. Tror du också att Font kommer utöka sin vinstsvit till fem raka eller blir det Aldo som tar hem ytterligare en imponerande vinst? Sätt en guldkant på galan genom att placera en slant på nästa helgs UFC Vegas 44!

Just nu ligger oddsen på:

Bethard_knapp_ryggaspelet

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...