Jiu jitsu-klubben utsatt för allvarlig brandattack: “Försök till grov mordbrand”

✔ Vansinnesdådet lämnar klubben i chock: "Kastat in en dunk med bensin och tänt på!"

På torsdagskvällen i förra veckan fick Max Lindblad ett samtal som han sent skulle glömma. Polisen ringde på hans frus telefon och berättade att deras klubb Stark Jiu Jitsu stod i lågor.

Redaktionstipset - UFC Vegas 61

Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 3
Odds 12.00
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

 —  Vi åkte in till klubben direkt, säger Max Lindblad till MMAnytt.se. Vi pratar med polisen på plats. Det visar sig att det är någon som sparkat in rutan och kastat in en dunk med bensin och tänt på. Hela lokalen står i lågor. Det är inte bara så att det brinner, det är ordentligt.

Det misstänkta mordbrandsattentatet har lämnat Stark Jiu Jitsu och dess medlemmar i både chock och förvirring. Lindblad säger att övervakningskamerorna visar hur två personer lämnar brottsplatsen i en bil, men han vill undvika att spekulera alltför mycket i vilka som kan stå bakom dådet.

Klubben är skadad av eld och rök men lyckligtvis tog ingen fysisk skada. Det hade dock kunnat sluta riktigt illa.

— I och med att det är vid en tidpunkt som vi normal sett är i inne i gymmet gör det lite läskigt, fortsätter Lindblad. Vi kunde lika gärna varit inne i gymmet och tittar man på övervakningskamerorna så står hela gymmet i lågor på tio minuter. Vad som gör det ännu mer läskigt är att det bor folk i huset. Det är en lokal som ligger i en bostadsrättsförening, så hela huset kunde ha brunnit ned. Det kunde gått illa.

Polisen har nu inlett en förundersökning och rubricerar incidenten som försök till grov mordbrand.HETAST JUST NU


Klubben har fått ett enormt stöd efter tragedin

Trots att det har varit en väldigt jobbig tid för teamet bakom Stark Jiu Jitsu och dess medlemmar så väljer de nu att blicka framåt.

Den senaste tiden har kantats av framgångar där klubben samma vecka som händelsen även tävlade i VM i Abu Dhabi och lyckades få tre världsmästare.

Lindblad och hans team har blivit översköljda av lyckönskningar och finansiellt stöd, främst via sin GoFundMe-sida som dragit in över en kvarts miljon kronor till klubben.

 – Jag hoppas att detta kan bli till en större grej som för kampsportare tillsammans, säger Max Lindblad. Vi gillar ju alla kampsport, det ska inte finnas några motsättningar där. Sen om det sker en sån här tragisk grej, okej, då får man acceptera det, om det var det som gjorde att vi alla kan enas.

Du kan stötta Stark Jiu Jitsu via deras GoFundMe-sidan här eller besöka dem på sociala medier för att komma i direkt kontakt med någon från klubben.

Hör hela intervjun på MMAnytts YouTube-sida.


Missa inte: Colby Covington redo att ta sig an Khamzat Chimaev: “Han är ett skämt”


Speltips inför UFC Vegas 44

Nästa helg kommer den före detta UFC-mästaren Jose Aldo att återvända till buren då han tar sig an topprankade Rob Font. Den spännande bantamviktsdrabbningen kan komma att visa vem som cementerar sin plats i toppen och gör sig förtjänt av en titelmatch under 2022.

Font är rankad över Aldo och öppnar även upp som favorit hos MMAnytts samarbetspartner Bethard. Tror du också att Font kommer utöka sin vinstsvit till fem raka eller blir det Aldo som tar hem ytterligare en imponerande vinst? Sätt en guldkant på galan genom att placera en slant på nästa helgs UFC Vegas 44!

Just nu ligger oddsen på:

Bethard_knapp_ryggaspelet

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 3

 

12.00 gånger pengarna

 

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Sverigeoddsen – UFC Vegas 61

OKT. 1: UFC Vegas 61

UFC Fight Night: Dern vs. YanODDSSPELBOLAG
Ilir Latifi Rond 13.40
Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 27.00
Ilir Latifi via KO/TKO/DQ Rond 312.00
Ilir Latifi via Submission10.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...