Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Officiellt: UFC inför kvinnlig flugvikt – mästarinnan krönas under TUF 26

Efter en del om och men står det nu klart att UFC:s första flugviktsmästarinna krönas under The Ultimate Fighter 26.

Förra veckan skickade UFC ut ett pressmeddelande, där lanseringen av organisationens fjärde kvinnliga viktklass offentliggjordes. Kort därefter stod det dock klart att pressutskicket var ett misstag – och att ingenting var fastslaget vid tillfället.

Efter det något märkliga händelseförloppet verkar det nu som att ett officiellt beslut har tagits. UFC har nämligen gått ut på sin hemsida och annonserat att kvinnliga flugviktare kommer göra upp i den 26:e säsongen av realityserien The Ultimate Fighter.

Nyheten togs även upp i det senaste avsnittet av TUF Talk.

"Now we have the possibility for multiple division champions!" #TUFTalk reacts to the new UFC women's flyweight division.

Publicerat av UFC on FOX den 9 maj 2017

 

Vinnaren får bältet

Likt när den kvinnliga stråvikten infördes i samband med TUF 20, kommer TUF 26-finalen bli en titelmatch där vinnaren krönas till organisationens första kvinnliga flugviktsmästarinna.

Uttagningen till TUF 26 äger rum i Palace Station Hotel i Las Vegas tisdagen den 23 maj. Uttagningen är öppen för kvinnor mellan 21-34 år som har ett vinnande matchfacit med minst tre professionella MMA-matcher – och som kan klara flugviktsgränsen tre gånger inom loppet av sex veckor.

Även nuvarande UFC-fighters kommer kunna söka till säsongen.

Kategorier
Senaste NyttThe Ultimate Fighter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah
En kommentar
 • Starfighter
  11 May 2017 at 06:50

  Vet inte om jag tror på denna viktklass alltså, tjejernas viktklasser är redan så tunna och att nu dra in en till mitt imellan Strawweight och Bantam känns som att det bara kommer ta bort fler folk från de redan etablerade viktklasserna som är tunna.

 • Svara


  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...