Ilir Latifi. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Redaktionstipset: UFC 215: Nunes vs. Shevchenko

Hur kommer det går för svenske Ilir Latifi i helgens comeback? Kolla in MMAnytt-redaktionens bettingtips och analyser inför UFC 215!

Det drar ihop sig inför UFC 215: Nunes vs. Shevchenko, som äger rum i Edmonton, Kanada. Givetvis är Redaktionstipset tillbaka med bettingtips och analyser från MMAnytts Ashah TafariMatias AndresStefan Romare och Johan Taliercio – som alla tippar huvudkortets fem matcher.

Så här ser oddsen ut från MMAnytts samarbetspartner Ohmbet.se – bettingsidan med världens bästa UFC-odds:

LÄS MER: UFC 215: Nunes vs. Shevchenko – Matchkortet, Tiderna och Oddsen

Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko

Ashah Tafari

Äntligen får vi se returmatchen mellan Nunes och Shevchenko – som denna gång blir en femrondare med bältet på spel.

I den första matchen var det Nunes som började starkt, men som också tappade mycket i den tredje ronden – något som är vitalt då hon nu kommer behöva vara redo för ytterligare två ronder. Shevchenko har å andra sidan visat att hon klarar av fem ronder mot toppmotstånd utan problem.

Denna gång tror jag att Shevchenko tar med sig många lärdomar och är mer effektiv redan från start, snarare än att “slösa bort” den första ronden som hon gjorde senast. Hon måste få Nunes att jobba hårt i de första två ronderna och samtidigt vara mer effektiv med sina kontringar. Gör hon det blir det en ny kvinnlig bantamviktsmästare efter fem hårda ronder.

Vinnare: Valentina Shevchenko via domslut (odds: 3.78).

Matias Andres

Den första matchen mellan Amanda Nunes och Valentina Shevchenko kan komma att ge viktig information inför denna titelfight. Nunes startade då starkt men började vissna och förlorade den tredje ronden – även om hon vann domslutet på grund av de två första ronderna.

De var många, inklusive jag själv, som trodde att matchen hade slutat annorlunda om det varit fler ronder.

Nunes har en enorm kraft men det kommer till ett pris. Trots att Nunes team säkerligen arbetat hårt med konditionen så har Shevchenko fem ronder att arbeta med. Den dekorerade muay thai-kämpen Shevchenko kommer inte ha några problem med att använda de två första ronderna för att suga ur energin ur Nunes genom att ta ned brasilianskan på mattan och låta hennes slå ut sig själv. Med Nunes utmattad kommer Shevchenko kunna börja leta efter avslut men jag tror inte det kommer gå hela vägen.

Vinnare: Valentina Shevchenko via domslut (odds: 3.78).

Stefan Romare

I första matchen började Nunes i högt tempo men tröttnade i slutet av andra och lät Shevchenko ta över. Shevchenko är extremt well rounded och mentalt stark, jag tror hon har lärt sig mycket från första matchen och dessutom blivit mycket bättre. Hennes självförtroende på marken bör ha stärkts efter armlåset mot Peña. Shevchenko håller sig borta från nedtagningen i första halvan av matchen och tar sedan över med sin Muay Thai i rond 3 och framåt.

Vinnare: Valentina Shevchenko via T/KO (odds: 3.90).

Johan Taliercio

Två av bantamviktsdivisionens bästa strikers gör upp om titeln i galans huvudmatch och här tror och hoppas jag på Shevchenko. Båda har som sagt grym standup, men jag känner ändå att Shevchenko är snäppet vassare.

Dessutom har ”Bullet” visat på finfin form och verkar inte ha drabbats alltför hårt av det senaste inställda mötet. För det tåls att påminnas om – det var bara månader sedan Nunes tvingades ställa in mot Shevchenko, endast några timmar före matchstart.

Vinnare: Valentina Shevchenko via T/KO (odds: 3.90).

Neil Magny vs. Rafael dos Anjos

Ashah Tafari

Matchen mellan Magny och dos Anjos kan mycket väl bli jämnare än vad oddsen visar, men i slutändan håller jag med om att RDA är favoriten. Dos Anjos har helt enkelt fler sätt att vinna på, även om Magny har en klar fördel om han lyckas hålla rätt avstånd – just på grund av det enorma längd – och räckviddsövertaget.

Jag förväntar mig en RDA som kommer lägga mycket press och ständigt gå framåt, få in en del hårda smällar och trycka upp Magny mot buren samt växla in nedtagningar när han får läge. Då jag har svårt att se Magny lyckas jobba från utsidan på ett sådant krafthus som dos Anjos, så tror jag att vi får se en rätt klar domslutsvinst för RDA efter tre ronder.

Vinnare: Rafael dos Anjos via domslut (odds: 2.20).

Matias Andres

Rafael dos Anjos låg i träningsläger, redo att hoppa in som ersättare om Demian Maia skulle tvingas ställa in titelmatchen mot Tyron Woodley. Det säger ganska mycket. Trots att RDA är rankad #10 så är det inget snack om att han har vad som krävs för att tävla mot toppskiktet i divisionen.

Neil Magny kommer dock att bli en intressant utmaning för den före detta lättviktsmästaren. Magny är betydligt längre och kommer att ha en rejäl fördel i räckvidd (25 cm). RDA har dock en rejäl haka och drar sig inte för att ”ta en för att ge en”.

Jag tror vi kommer att få se RDA bestraffa Magnys kropp och ben innan han slutligen ger sig på ett avslut i tredje ronden.

Vinnare: Rafael dos Anjos via domslut (odds: 2.20).

Stefan Romare

Magny är ca 15 cm längre än RDA men RDA kommer att ha fördelen i styrka och BJJ. RDA är rätt så vass stående men är ofta öppen för slag, något som Magny kan använda sin räckvidd och utnyttja. Det finns frågetecken kring RDA:s kondition, något som är Magnys främsta styrka, därav smeknamnet ”The Gazelle”. Efter att Magny överlevde matchen mot Lombard vet vi att han isvår att avsluta. Jag tror inte att RDA kommer att få ned Magny men hitta framgång ståendes, speciellt med leg kicks. Hade det varit 5 ronder hade jag nog sagt Magny – men med tre ronder vinner RDA.

Vinnare: Rafael dos Anjos via domslut (odds: 2.20).

Johan Taliercio

Den här matchen tror jag är Rafael dos Anjos att vinna. Han såg riktigt bra ut i sin welterviktdebut och jobbar med ett helt gym omkring enbart honom inför den här matchen.

Den forne lättviktsmästaren har definitivt det som krävs för att avsluta sitt motstånd – men Magny har inte gjort det dåligt på sistone och är naturligt större än ”RDA” (191 cm vs 173 cm i längd). Därför tror jag att han kan klara sig till ett domslut, men dos Anjos tar hem det.

Vinnare: Rafael dos Anjos via domslut (odds: 2.20).

Henry Cejudo vs. Wilson Reis

Ashah Tafari

Många undrade vad Cejudo vs. Reis gjorde på underkortet – men med den inställda huvudmatchen flyttas de nu upp trots allt. Detta är ett riktigt spännande toppmöte i flugvikt som kan bli hyfsat jämnt, även om Reis är klar underdog.

Reis är en svartbältare i BJJ med bra striking som utan tvekan kommer finna viss framgång, åtminstone tillfälligt. Cejudo, som har ett OS-guld i brottning i bagaget, kommer dock troligtvis ligga steget före ståendes och kunna utnyttja sin fördel i brottningen för att kontrollera Reis från topp.

En skräll från Reis skulle inte förvåna mig så värst – men jag tror ändå att Cejudo får mest uträttat och vinner domslutet efter tre ronder.

Vinnare: Henry Cejudo via domslut (odds: 1.73).

Matias Andres

Wilson Reis gör sitt första framträdande sedan titelförlusten mot Demetrious Johnson och möter topprankade Henry Cejudo. Den olympiska brottaren Cejudo har sett bra ut i alla sina UFC-matcher (förutom mot Johnson) och ärligt talat så vann han sist mot Joseph Benavidez, enligt mig.

Reis ska dock inte räknas bort på grund av sin senaste insats mot Johnson och han kan komma att överraska Cejudo, speciellt om han lyckas landa tidigt. Cejudo borde dock kunna ta hem det här någorlunda lätt men tro inte att Reis tänker göra det enkelt för honom.

Vinnare: Henry Cejudo via domslut (odds: 1.73).

Stefan Romare

Jag blev chockad när jag insåg att denna match var på underkortet, men med den inställda huvudmatchen hamnar den nu på huvudkortet trots allt. Två förluster i rad har nog fått Cejudo att omvärdera sina förberedelser inför mötet med Reis. Reis lärde sig nog mycket vad som krävs för att besegra någon som Johnson, men jag tror att Cejudos boxning och brottning gör skillnaden i denna match. Håller Cejudo det stående eller har topposition på marken så är det Cejudos match. Det kommer vara jämnt men jag tror på Cejudo.

Vinnare: Henry Cejudo via domslut (odds: 1.73).

Johan Taliercio

Det här är en match som jag tycker är jämnare än oddsen utvisar – med det sagt tror jag änd att Cejudo tar hem segern. Reis är en krigare och en flugviktare av hög kvalitet men Cejudo har det där lilla extra och lär kunna neutralisera Reis hot från marken med sin suberba brottning. Dessutom kommer han grymt motiverad efter två raka förluster.

Den här matchen slutar i ett domslut i Cejudos favör.

Vinnare: Henry Cejudo via domslut (odds: 1.73).

Ilir Latifi vs. Tyson Pedro

Ashah Tafari

Efter drygt ett års frånvaro får vi äntligen se svenske Latifi tillbaka i buren. Hans comeback skulle först ha skett mot “Lil Nog” som både är högre rankad och en bättre matchning än den han nu kommer möta – obesegrade Pedro.

Pedro har visat framfötterna och är ett spännande tillskott i en tunn division. Han kan mycket väl bli tuff för Latifi emellanåt – men jag tror samtidigt att många underskattar Latifi av fel anledningar här. Just på grund av den senaste förlusten, det långa uppehållet och den högre åldern.

Pedro må vara ung och obesegrad med ett gäng imponerande vinster – men verkligheten är att han inte har i närheten av samma erfarenhet som Latifi, som har gått trippelt så många matcher. Pedro har inte heller mött någon i Latifis kaliber, utan mer glidit in i topp 15-rankingen på en räkmacka utan någon vinst mot toppmotstånd.

Jag har studerat Pedros två UFC-matcher nära och tycker mig ha funnit en del hål som jag tror den mer rutinerade Latifi kommer kunna dra nytta av. Pedro blev faktiskt golvad i sin UFC-debut och om det vore Latifi som slog är det inte lika säkert att han hade kunnat ställa sig upp igen…

Min slutsats är att Latifi har två sätt att vinna denna match. Antingen drar han tidigt nytta av en av Pedros luckor och knockar honom – eller också så fortsätter matchen alla tre ronder med en liknande matchbild som när Latifi mötte Villante, där Latifi jobbar lugnt och metodiskt och kontrollerar matchen.

I slutändan tror jag att Latifi återvänder med stil och säkrar ännu en brutal knockout.

Vinnare: Ilir Latifi via T/KO (odds: 2.13).

Matias Andres

Matchen mellan Ilir Latifi och Tyson Pedro är en av de matcher jag ser mest fram emot. Båda fighters är riktiga krutpaket och kan komma att landa en riktigt intressant match om de lyckas imponera i helgen.

Tyvärr tror jag dock att det blir Latifi som faller kort.

Pedro är stark och atletisk för sin storlek och kommer att ha 16 cm till sin fördel i räckvidd. Han är dessutom teknisk, har en bra haka och är livsfarlig i clinchen. Inget illa mot Latifi men Pedro är för mig ett av de mest intressanta namnen i lätt tungviktsklassen just nu.

Förvänta dig att se Latifi ta emot mycket stryk via knän i clinchen.

Vinnare: Tyson Pedro via T/KO (odds: 3.58).

Stefan Romare

Det är en tuff match för Latifi helt klart, men Pedro har aldrig mött någon som Latifi tidigare. Pedro har aldrig sett andra ronden, så länge Latifi klarar den första anstormningen är chansen stor för vår svenska lyftkran. Jag tror att Latifi kan förlora första ronden, men i rond 2 kommer Latifis rutin att ge honom en stor fördel, något som jag är övertygad om att han lyckas använda för att besegra den obesegrade Pedro. Trycka upp honom mot buren och eventuellt en nedtagning och dominera i topposition och förhoppningsvis hitta ett avslut.

Vinnare: Ilir Latifi via T/KO (odds: 2.65).

Johan Taliercio

Ett av Sveriges största UFC-namn i Ilir ”The Sledgehammer” Latifi ställs här inför ett av hans karriärs tuffaste prov då han tar sig an den obesegrade 25-årige talangen Tyson Pedro, som avslutat alla sina motståndare i den första ronden. Den unge australiensaren har inlett UFC-karriären på bästa sätt, med två raka vinster via avslut mot etablerade namn.

Latifi har rejält med nyp i nävarna och borde kunna träffa Tyson, vilket också, som vanligt, blir hans största chans till en seger i den här matchen mot den hungrige talangen Pedro, som tillfälligt sänktes i debuten mot Khalil Rountree. Däremot har Latifi inte gått match på över ett år, medan Pedro vann sin senaste fight i mars i år. En mycket svårtippad match – där jag tyvärr måste ge fördelen till Pedro, som känns som en framtida titelutmanare.

Vinnare: Tyson Pedro via T/KO (odds: 3.58).

LÄS MER: Superoddset på Ilir Latifi – här får du hela 5 gånger pengarna!

Jeremy Stephens vs. Gilbert Melendez

Ashah Tafari

Den mest svårtippade matchen på denna gala är utan tvekan Stephens vs. Melendez, där jag har lutat fram och tillbaka. En sak är säker och det är att vi här lär få en stark “Fight of the Night”-kandidat.

Stephens slår hårdare, men Melendez har fördelen i brottningen och är nog bättre på att fightas på ett sätt som vinner ronder. Bägge två kommer från förluster, men Melendez har varit borta från buren i över ett år och går dessutom ner en viktklass vid 35 års ålder, vilket blir något av ett frågetecken.

Inledningsvis trodde jag att Melendez viktnedgång skulle kosta honom här och det må mycket väl vara sant. Men vid närmare eftertanke har han ju också haft gott om tid på sig för att ändra sin livsstil och sakta men säkert anpassa sig till den nya vikten – och vid dagens invägning såg han faktiskt fräschare ut än vad jag hade förväntat mig.

Även om jag velar mycket så väljer jag i slutändan att tro att vi får se Melendez återvända starkare och hungrigare – och förväntar mig en domslutsvinst även om det lär bli mycket jämnt.

Vinnare: Gilbert Melendez via domslut (odds: 2.63).

Matias Andres

Jeremy Stephens vs. Gilbert Melendez är en av de matcherna som mycket väl kan komma att stjäla kvällens strålkastare. Båda fighters är kända för sin vilja att stå och svinga och ingen av dem tänker ge sig förrän den andra ligger på mattan – eller?

Jag tror att Melendez kan komma att överraska oss alla genom att genomföra en mer taktisk plan än vad vi förväntar oss. Stephens har massor av kraft bakom sina slag och trots att Melendez älskar ett rejält krig så tror jag åtminstone att han tänker försöka plocka isär Stephens i början. Frågan är hur mycket viktnedgången kommer att påverka Melendez i de senare ronderna.

Vinnare: Gilbert Melendez via domslut (odds: 2.63).

Stefan Romare

Vilken sjuk matchning. Två brawlers som gärna ”take one to give one”. En självklar ”Fight of the Night”-kandidat där vi förmodligen kommer se båda bli skakade, blodiga och trötta. Stephens har fördel i power medan Melendez lär ha fördel i kondition, men frågan är hur viktnedgången påverkar Melendez Hade det varit fem ronder hade jag nog sagt Melendez. Om Stephens slänger in några leg kicks mot Melendez medan de byter slag, kan han få en stor fördel, Melendez har alltid haft problem med att försvara sig mot leg kicks och Stephens Muay Thai-bakgrund kan hjälpa honom att bryta ned den forne Strikeforce-mästaren.

Vinnare: Jeremy Stephens via domslut (odds: 2.67).

Johan Taliercio

Två UFC-veteraner gör upp i en fjäderviktsmatch på huvudkortet och båda två kommer till mötet med förlustsviter. Det är lite ”Do or Die”-stämning över den här matchen och båda herrar har en hel del att bevisa för att kunna etablera sig som toppnamn inom divisionen igen. 35-årige Melendez har inte gått match sedan juli förra året, då han förlorade mot Edson Barboza.

Jag har svårt att se att en ringrostig Melendez UFC-återkomst slutar i annat än en förlust – särskilt eftersom det är en pressad Stephens som dyker upp med två raka domslutsförluster i bagaget. Jag tror att Stephens kommer ge allt och lyckas avsluta Melendez, vars tid har gått ifrån honom.

Vinnare: Jeremy Stephens via T/KO (odds: 4.24).

LÄS MER: Spela MMA Pick’Em med Ohmbet – 5 000 kronor i vinstpotten!


Hela redaktionen hade Demetrious Johnson som vinnare innan titelmatchen mot Ray Borg blev inställd.


Den här artikeln publicerades ursprungligen på MMAnytt.se den åttonde september klockan 20.00.

Hur ser dina tips ut?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
RedaktionstipsetSenaste NyttUFC 215

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...