default image
Valentina Shevchenko
Bullet
14 - 3 - 0
KYRGYZSTAN
Född:
07-3-1988
Ålder:
34 years
Stad:
Bishkek
Organisation:
Vikt:
61 kg (135 lbs)
Längd:
165 cm (5'5")
Vinster:
14
Förluster:
3
Oavgjorda:
0

  Valentina Shevchenko

  Valentina Shevchenko, född den 7 mars 1988, är en Kirgizistansk Muay Thai-fighter och MMA-utövare med rysk bakgrund som tävlar i UFC som bantamviktare.

  Valentina Shevchenko föddes i Soviet i en rysk familj och blev i tidig ålder intresserad av kampsport. Som femåring började hon med taekwondo, och tolv år gammal började hon med Muay Thai och sedan freestyle Vale Tudo. Valentina Shevchenkos kickboxningskarriär började i Kirgizistan när hon som tolvåring knockade en 22 år gammal motståndare. Valentina Shevchenko har fått smeknamnet ”Bullet” på grund av hennes snabbhet i ringen.

  Valentina Schevchenko – Foto: Mazdak Cavian MMAnytt

  Valentina Shevchenkos kickboxningskarriär

  Valentina Shevchenko har haft en mycket framgångsrik karriär som kickboxare och har hållit flertalet kickboxnings- och Muay Thai-titlar. Valentina Shevchenko har kallats för en av världens bästa kvinnliga Muay Thai-fighters med ett record på 56-2 med segrar mot bland andra UFC:s mästarinna i stråvikt Joanna Jerdrzejczyk och Caley Reece.

  Valentina Shevchenkos tidiga MMA-karriär

  Valentina Shevchenko samlade mellan 2003-2014 på sig ett record på 10-1 i matcher för organisationer som WXF, KF-1 och Fusion FC innan hon skrev på för Legacy FC under 2014. Den 27 februari gick Valentina Shevchenko sin hittils enda match för Legacy då hon besegrade Jan Finney via enhälligt domslut på Legacy FC 39.

  Valentina Shevchenkos UFC-karriär

  Valentina Shevchenko gjorde sin UFC-debut som sen ersättare för Germaine de Randamie mot Sarah Kaufman på UFC on Fox 17. Valentina Shevchenko vann matchen via delat domslut.

  Valentina Shevchenko gick sedan sin andra match för organisationen mot Amanda Nunes på UFC 196 den 5 mars 2016. Valentina Shevchenko stod för en imponerande prestation i den tredje ronden, men Nunes tog hem segern via enhälligt domslut.

  Valentina Shevchenko mötte därefter forne mästaren Holly HolmUFC on Fox: Holm vs Shevchenko den 23 juli 2016. Matchen slutade i en enhällig domslutsseger för Valentina Shevchenko.

  Valentina Shevchenko med Amanda Nunes efter segern mot Julianna Pena. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

  Valentina Shevchenko vs. Julianna Pena

  Valentina Shevchenko mötte Julianna Pena i huvudmatchen på UFC on Fox den 28 januari 2017. Valentina Shevchenko vann matchen via armlås i den andra ronden.

  Valentina Shevchenko gick en returmatch mot bantamviktsmästaren Amanda Nunes den nionde september i Kanada, på UFC 215: Johnson vs. Borg, som sedan döptes om till UFC 215: Nunes vs. Shevchenko 2 efter att Ray Borg tvingat dra sig ur på grund av sjukdom. Matchen om titeln var jämn men det var Nunes som segrade i slutändan via delat domslut, något som Shevchenko var märkbart upprörd över.

  Valentina Shevchenkos nästa match i UFC

  I skrivande stund har UFC ingen planerad match för Valentina Shevchenko men hon är inställd på att återigen möta Nunes.

  Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...