Svenske “Slim Boys” sågning: “Boxning är död – på grund av det där”

✔ Stigande talangen Moe Ahmadi öppnar upp om allt och inget inför mötet med Navid Badi

Zone Pro League närmar sig, återkomsten av en av Sveriges äldsta MMA-galor. Matchkortet är ännu inte helt utannonserat men något som är klart är att det blir en drabbning mellan Stockholm och Göteborg när Moe “Slim Boy” Ahmadi (1-2) gör upp med hemmafavoriten Navid Badi (0-0).

Matchen på Zone Pro League blir Ahmadis första match på över ett år. Badi gör å andra sidan sin efterlängtade proffsdebut efter en imponerande A-klasskarriär där han har besegrat fighters som Hamid Sadid (två gånger), Abdallah Habib och Raymond Johansson.

Herrarna skiljer sig relativt markant vad gäller fightingstil. Ahmadi är explosiv, okonventionell, fightas långt och är svårberäknelig. Badi har en stark brottningsbas, grötar ner sina motståndare, tröttar ut dem, och sedan får de att klappa ut eller slår tills domaren brutit.

På pappret har Badi en fightingstil som skulle kunna ses som kryptonit för Ahmadi – men det är just en sådan utmaning “Slim Boy” välkomnar.

– Det var några namn som kom upp men jag tyckte Navid var bra för jag gillar hur han fightas, berättar Ahmadi för MMAnytt. Jag gillar hans hjärta, vi är båda iranier, och det jag gillar är att två iranier ska gå in och slåss mot varandra och båda är riktigt bra fighters. Vi kan visa att vi iranier kan stå på oss, vi kan markera vårt hemland eller sätta det på kartan.

Ahmadi berättar att han absolut inte är ute efter några enkla matcher vilket hans matchfacit understryker. Han gjorde sin proffsdebut mot landslagsrutinerade Oskar Biller i ett möte som slutade i förlust för Ahmadi. Därefter tog han sig an den stigande stjärnan Adam Westlund och inledde starkt innan han tvingades klappa ut till en submission. Sist han tävlade tog han sig an den oerhört erfarne och rutinerade Elvin Hoxha på Fight Club Rush 7 – och vann på submission i den första ronden.

Alla tre motståndare har en sak gemensamt utöver dröser med talang: de har vunnit SM i A-klass-MMA. Ahmadi vill enbart mäta sig mot de bästa i Sverige och sedan världen.

– Jag är ingen mes. Jag gillar inte att gå in och köra en match som jag vet att jag kommer vinna till 100%. Det finns ingen utmaning för mig. Jag kommer bli uttråkad på träningen om jag kör mot någon 50-åring som kommer från det här eller det här stället, någon som inte kört match på 50 år och nu ska ska de in. Det är inte roligt, man måste känna sig lite hotad. Jag vill slåss mot de bästa och Navid är en av de bästa, han är bra.HETAST JUST NU


Kändisboxning – “Lika töntigt som en Hollywoodfilm”

Trots sin ödmjuka och sympatiska personlighet är det uppenbart att Ahmadi söker de svåraste matcherna han kan få. Han vill inte bygga upp ett fint matchfacit mot lågt rankat motstånd bara för att stoltsera med enkla, tomma vinster.

Det är en inställning som kommer i direkt konflikt med den pågående trenden av kändisboxning. Även om det började med möten mellan YouTubestjärnor, rappare och influencers så har alltmer seriösa atleter dragits in i dessa jippon. Den forne UFC-mästaren Tyron Woodley är inbokad för att möta YouTubestjärnan och antagonisten Jake Paul i en boxningsmatch som förväntas dra enorma tittarsiffror.

Paul mötte den forne UFC-fightern Ben Askren och vann på snabb knockout i en match som blåstes upp till en av de större kampsportshändelserna av det första kvartalet 2021.

Kändisboxning är något som Ahmadi verkar näst intill avsky och han tycker till och med att fighters som Askren inte enbart skämmer ut sig själva men även MMA i sig.

– Om jag ska vara helt ärlig skiter jag i det där, det är lika töntigt som en Hollywoodfilm, fortsatte Ahmadi. Paul-bröderna är säkert bra men jag tänker såhär: “Om de är så bra, låt de möta amatörfighters, låt de möta amatörboxare.” Jag känner tre, fyra amatörfighters som skulle döda dem i en ring på under tre ronder.

– Det är bullshit. I mina ögon är boxning död, just på grund av det där. Alla MMA-fighters som till exempel Ben Askren, hans karriär var över inom MMA. Han hade inte så mycket pengar kvar, han vill tjäna lite snabba cash, varför inte? Men han riskerar MMA, han riskerar våra karriärer, vi som är här och svettas varje dag. Det är vad det är. Låt de köra deras filmer och inspelningar, vi får jobba oss upp.

Ahmadi är inte intresserad av att ta den enkla vägen, tvärtom, han avskyr den. “Slim Boy” värdesätter de allra tuffaste utmaningarna och är villig att ta riskerna de medför. En sådan inställning passar in perfekt i den nya generationen av svensk MMA – vars nivå är högre än någonsin. Trots sitt missvisande matchfacit är det uppenbart varför Fight Club Rush, Zone Pro League och flera andra organisationer framöver vill se Ahmadi i deras bur.

Zone Pro League: Matchkort

  • MMA: Lättvikt – Navid Badi vs Moe Ahmadi
  • MMA: Bantamvikt – Renato Vidovic vs Jakob Valegren
  • MMA: Mellanvikt – Addis Saljevic vs Henrik Lie
  • MMA: Fjädervikt: Mario Markus vs Wasiu Idowu
  • Thaiboxning: Tove Brodin vs Uma Galli
  • Thaiboxning: Sam Ghoroghi vs TBA
  • Thaiboxning: Merza Akhlaghi vs TBA

 

Moe Ahmadi vs Navid Badi – vem vinner?

 

Foto: Stefan “Salt & Pepper” Romare & Fight Club Rush

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...