UFC-svenskan Bea Malecki: “Jag är så mycket mer än kampsporten!”

✔ EXKLUSIV INTERVJU: "Jag vet inte om det är en förbannelse" ✔ Snart återvänder Malecki till buren!

Bea Malecki är i startgroparna av sin MMA-karriär men har redan kämpat sig in i världens största kampsportsorganisation: UFC.

Hennes väg till MMA-världens största scen har dock varit långt ifrån självklar. Uppvuxen i Tullinge, Botkyrka så tog hon istället sikte på universitet och började utbilda sig till ingenjör. Ungefär samtidigt fann hon thaiboxning.

 – Jag ville börja när jag var mycket yngre, när jag var typ fjorton, berättar Malecki. Min bror gick på det och vi hade en klubb i Tullinge som var jättenära hemifrån.

 – Men sen så sa mina föräldrar: “Nej, det är ingen sport för en tjej och du kommer förstöra ditt ansikte”. Sen när jag var arton då kände jag “Nej, nu kan dem inte säga till mig längre”.

 

Hon hade testat på allt ifrån innebandy till cheerleading men det var med kampsport som hon kände att hon hittat hem. Mentaliteten för framgång fanns dock på plats redan från barnsben, även om det kan bli lite mycket ibland.

 – Det var första sporten som jag tyckte det var kul att gå på. Det var hundra procent. Jag kände: ‘”Det här är jätterätt”. Jag ville hellre gå på Thaiboxningen än i skolan.

 – När jag började… Jag vet inte om det är en förbannelse… Vilken sport jag än börjar på så får jag i huvudet: “Jag ska bli bäst i världen! Jag ska bli bäst!” 

 – När jag började med Thaiboxning så tänkte jag: “Jag ska bli VM-mästare” Samma sak med MMA: “Jag ska in i UFC… ett år!” Jag sätter orimliga mål på mig själv.

 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bea Malecki (@beamalecki)


HETAST JUST NU 


UFC: Bea Malecki vs Norma Dumont

Precis som många andra så sitter UFC-svenskan i en knepig situation på grund av pandemin. Det har dock löst sig på ett bra sätt då hon hittat ett gym hon trivs bra på: Kampsportstadion i Stockholm.

 – Jag tävlar för Fortis MMA men jag har hittat ett jättebra gym i Sverige. Det känns bra att jag kan kombinera dem två gymmen.

– För det känns verkligen som det jag behöver när jag är här, att utvecklas teknikmässigt och sen kanske de sista veckorna i mitt camp så åker jag över till USA och bara kör mer specifikt och sparring.

Den 10 april är det planerat att Malecki ska återvända till buren då hon är inbokad att möta brasilianskan Norma Dumont under UFC Fight Night 189. Ännu har inte matchen officiellt utannonserats och det är ännu oklart vart galan kommer att ta vid.

För Malecki är det skönt att få återvända till tävlan. Hon har inte tävlat sedan 14 mars 2020 då hon tog hem ett enhälligt domslut över Veronica Macedo, hennes andra raka vinst i UFC.


Missa inte: UFC Fight Night: Blaydes vs. Lewis – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Malecki: “Jag är så mycket mer än kampsporten

För MMAnytt berättar Malecki om sitt starkaste vapen: hennes mentala styrka. Men trots att hon gång på gång tävlar på de största scenerna i världen så finns alltid en känsla av självtvivel som följt med henne sedan hon började tävla i thaiboxning.

Bea har lärt sig att leva med känslorna och vänder dem till något positivt. För henne har kampsporten inte bara vidgat hennes vyer inom karriären, det har också givit henne möjligheten att ta en närmare titt på sig själv.

 – Jag måste tänka: “Det är inte hela världen om det inte går som man vill”. Det är då man gör bäst ifrån sig. Tro det eller ej. Jag har behövt att se mig själv utanför fighting och inte bara “Jag är fighter-Bea och jag har inget annat att gå på”. Om jag förlorar det här, är mitt liv kört då?

 – Så jag har jobbat väldigt mycket med “vem är jag?” Vad skulle hända om jag inte körde MMA? Jag är så mycket mer än kampsporten. Jag är en härlig tjej, jag är rolig, jag har vänner. Jag är någon, inte bara karriärmässigt. Det är svårt att förklara. Det är mer som en känsla. 

 – Jag är glad att jag vuxit som människa i kampsporten. [Jag har lärt mig] hur kroppen reagerar och varför. Det är så intressant.

I takt med att hon utvecklar sin karriär så pågår även en personlig utveckling som hon tror kommer att påverka hennes karriär positivt. Den 10 april kommer hon på nytt att få chansen att visa upp vad hon arbetat med under dessa månader.

Följ Bea Malecki på Instagram!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bea Malecki (@beamalecki)

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Bea MaleckiExklusivtSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...