Oroväckande uppgifter om Khamzat Chimaev: “Trodde han skulle dö”

✔ Fick åka ambulans till sjukhuset

I förrgår stod det klart att den svenska UFC-stjärnan Khamzat Chimaev tvingats ställa in karriärens viktigaste match – igen! Anledningen är att han fortfarande inte återhämtat sig från covid-19, som han insjuknade i redan i fjol.

Enligt Khamzats manager Majdi Shammas är det värre än de flesta förstått. Khamzat har åkt in till sjukhuset ett flertal gånger och sjukdomen har påverkat hans träning rejält.

– Vi försökte få honom att träna igen i tisdags, sa Shammas till Frontkick. Han insisterade på att han ville träna. Vi försökte men misslyckades.

– Han var riktigt dålig. Han kunde inte ens gå två ronder i rad. Efter en rond började han hosta och må dåligt igen och vi tvingades avbryta träningen. Han åkte till och med i ambulans till sjukhuset.

– Vi har varit in och ut på sjukhuset så många gånger nu. Den senaste veckan har varit galen. Efter träningen i tisdags kunde han inte ens gå upp till sitt rum. Han hade inte energin så han somnade i lobbyn.

Det har gått så långt att den svenska UFC-fightern fruktade för sitt liv.

– [Khamzat] ringde mig från sjukhuset och sa att han trodde att han skulle dö, sa Shammas. Det var riktigt illa.


MISSA INTE


Vad står näst för Khamzat Chimaev?

Khamzat var inplanerad att möta världstrean Leon Edwards den 13 mars. Det var UFC-svenskens första huvudmatch och rankade motståndare. Hade Khamzat vunnit den matchen skulle han åter igen tagit ett stort steg mot UFC-titeln.

Khamzats huvudtränare Andreas Michael avslöjar att “Borz” drabbats av luftrörskatarr, något som han medicinerats för. Trots att det är en åkomma som vanligen går över av sig själv så finns det också fall där personer får återkommande problematik.

Därmed har effekterna av covid-19 förlängt Khamzats väg mot divisionens topp. Shammas säger att de framöver kommer att fokusera på återhämtning och att de kommer att dra i bromsen innan Khamzat får träna som vanligt igen.

Fram tills dess får vi hoppas att Khamzat Chimaev tillfrisknar så fort som möjligt så att han kan återvända till buren.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara